KONAČNO STIŽE OSVEŽENJE: Hitno se oglasio RHMZ, od ovog datuma se očekuju pljuskovi i grmljavina

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

16. 07. 2024. u 07:02

VEOMA izražen toplotni talas, uz deficit padavina, nastavlja se i narednih dana, kada će u većini mesta maksimalne temperature biti u intervalu od 35 do 40 stepeni Celzijusa i uz tropske noći u urbanim sredinama.

КОНАЧНО СТИЖЕ ОСВЕЖЕЊЕ: Хитно се огласио РХМЗ, од овог датума се очекују пљускови и грмљавина

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

U celoj Srbiji i danas je na snazi crveni meteoalarm, što znači da je vreme vrlo opasno, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Od petka u severnim, zapadnim i centralnim, a od subote i u ostalim krajevima Srbije manji pad temperature sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, preneo je Tanjug.

Prema vremenskoj prognozi RHMZ, od petka, 19. jula, u severnim, zapadnim i centralnim, a od subote, 20. jula, i u ostalim krajevima Srbije očekuje se pad temperature, ali će i dalje biti toplo.

Međutim, meteorolozi najavljuju da će 17. jula biti pljuskova s grmljavinom, zbog čega je u pojedinim delovima Srbije na snazi narandžasto upozorenje i žuto upozorenje na vrućine i grmljavinu, dok u ostalim delovima ostaje najviši stepen upozorenja.

Kako je objavio RHMZ, tog dana samo lokalno će se razviti oblačnost i moguća je retka pojava pljuska s grmljavinom. Ne očekuju se jače oluje na širem području naše zemlje.

Podsećamo, toplotni talas već drugu sedmicu u Srbiji održava ekstremno visoke temperature, i prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) nastaviće se i u prvoj polovini ove nedelje, kada će u većini mesta maksimalne temperature biti u intervalu od 35 do 40 stepeni i uz tropske noći u urbanim sredinama, ali nam u sredu stiže promena za koju je već upaljen i meteoalarm.

Od 19. do 21. jula biće nestabilno sa češćom pojavom kiše i pljuskova koji lokalno mogu biti izraženiji.

Krajem perioda ponovo pretežno sunčano.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!