VAŽNO UPOZORENJE ZA SVE GRAĐANE: Hitno se oglasio "Batut" - U ovim gradovima će danas biti najgore

Novosti online

16. 07. 2024. u 12:30

U 15 gradova Srbije danas su prognozirane maksimalne temperature između 38 i 41 stepen, što se smatra veoma opasnim vremenskim uslovima, objavio je "Batut".

ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ: Хитно се огласио Батут - У овим градовима ће данас бити најгоре

Foto: Shutterstock

To, kako su saopštili iz Batuta, predstavlja povećanu verovatnoću za nastupanje težih manifestacija toplotnog udara, poput toplotnog osipa, toplotnog edema, toplotne sinkope, grčeva, toplotnog iscrpljenja i toplotnog udara.

Gde je najtoplije

Prema prognozi, u Kruševcu, Vršcu, Velikom Gradištu, Valjevu, Loznici i Somboru, maksimalna temperatura biće 38 stepeni, 39 biće u Beogradu, Surčinu, Paliću, Novom Sadu, Smederevskoj Palanci i Ćupriji, u Kikindi i Zrenjaninu biće 40, a čak 41 u Bečeju.

Na osnovu najnovijeg prognostičkog materijala očekuje se da toplotni talas traje do 19. jula na većini teritorije Srbije, dok u delovima južne i zapadne Srbije postoji potencijalna opasnost od visokih maksimalnih dnevnih temperatura vazduha.

Uskoro novi toplotni talas

Moguć je početak narednog toplotnog talasa u periodu od 22. do 24. jula, na teritoriji grada Beograda, na severu, severoistoku i severozapadu zemlje.

Prognozirane vrednosti maksimalne dnevne temperature vazduha biće u kategoriji veoma opasne i opasne pojave u periodu od 15. do 19. jula u većem delu Srbije, a do 19. jula u centralnim, istočnim i južnim delovima, (izuzev u planinskim oblastima, kao i pojedinim zapadnim i južnim krajevima) one će biti u kategoriji potencijalno opasne pojave.

Očekuje se da maksimalne dnevne temperature vazduha u pojedinim delovima severne Srbije budu u domenu veoma opasne i opasne pojave u periodu od 22. do 24. jula.

(Blic)

BONUS VIDEO: LjUDI SE OKREĆU PARARELIGIJSKIM FENOMENIMA: Zašto se broj 40 vezuje za život i smrt?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)