TEMPERATURA PADA ZA 15 STEPENI?! Meteorolog Todorović za "Novosti" otkriva kakvo nas vreme očekuje sledeće nedelje

Марко Колашинац
Marko Kolašinac

17. 07. 2024. u 15:24

SRBIJU je zahvatio toplotni talas kakav se ne pamti, a juče je u našoj zemlji bio najtopliji dan sa maksimalnim temperaturama od 36 do čak 42 stepena.

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

Foto: Printscreen/windy/Jutjub/Jutarnji Program TV HAPPY

Kako je najavio RHMZ, od danas počinje postepeno slabljenje intenziteta toplotnog talasa, a mnogim građanima se jutros činilo da je vreme nešto prijatnije  nego prethodnih dana.

Iako nas pad temperature očekuje već sutra, osveženje neće biti većeg intenziteta, a živa u termometru će pasti za pet do šest stepeni.

U Srbiji će sutra maksimalna temperatura biti od 33 do 37 stepeni, u Beogradu maksimalnih 34, dok nas u petak i za vikend očekuju temperature od 31 do 36.

Temperatura pada za 15 stepeni?

Međutim, najprecizniji norveški meteo-sajt dao je prognozu da nas sledeće nedelje očekuje pad temperature za čak 15 stepeni!

Foto: Printskrin/yr.no

Kako navodi yr.no u utorak nas očekuje veliki pad temperature, a u Beogradu će biti maksimalna 24 stepena, dok će temperatura tokom noći pasti na 18.

Komentarišući ovakve podatke, meteorolog Nedeljko Todorović kaže za "Novosti" da je ovakav scenario moguć, ali malo verovatan.

Todorović: Sledeće nedelje manje toplih dana

- To je 8 dana unapred. Nijedan model koji služi kao polazna osnova za prognozu nije pouzdan za rok duži od 5 do 7 dana, pored toga međusobno se razlikuju. U ovom slučaju, svi modeli nagoveštavaju pad temperature, ali neizvesno za koliko i u kojim danima, razlikuju se - kaže Todorović.

Foto: Arhiva Novosti

Ističe da će se prvi pad temperature desiti u četvrtak i petak, a drugi, koji će biti osetniji, u ponedeljak i utorak sledeće sedmice.

-  Moje mišljenje je da će sledeće sedmice biti nekoliko (3-4) manje toplih dana sa lokalnim pljuskovima i maksimalnom temperaturom u Beogradu od 27 do 29 stepeni - zaključuje Todorović za "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAZNAJEMO: Zaista Marsa Matrouh, ili Egipatski Maldivi, najtraženija ovog leta!