POPRAVIĆEMO STVARI U NAJKRAĆEM ROKU: Vučević najavio - Vlada sutra o hitnoj nabavci opreme za klimatizaciju u GAK "Narodni front"

Милица Шкорић
Milica Škorić

17. 07. 2024. u 12:26

PREDSEDNIK Vlade Srbije Miloš Vučević najavio je da će vlada sutra na sednici doneti zaključak o hitnoj nabavci neophodne opreme za klimatizaciju u porodilištu "Narodni front".

ПОПРАВИЋЕМО СТВАРИ У НАЈКРАЋЕМ РОКУ: Вучевић најавио - Влада сутра о хитној набавци опреме за климатизацију у ГАК Народни фронт

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

- Juče sam dobio objašnjenja ministra (Zlatibora) Lončara o kvaru na tom centralnom razdelnom uređaju za hlađenje u porodilištu i vlada sutra na sednici donosi zaključak o hitnoj nabavci te opreme i verujem da ćemo u najkraćem mogućem roku tu stvar popraviti - rekao je Vučević.

On je dodao i da nema informacije da taj problem postoji u još nekom porodilištu ili bolnici.

Vučević je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše medijske navode da nije radilo hlađenje u GAK Narodni front i da li ima tih problema i u drugim porodilištima.

Dodao je da neće davati objašnjenja da li je to tehnički moglo da se desi ili nije smelo da se desi.

- Neću davati odgovor - znate šta, te stvari se dešavaju, jer će to odmah biti dovedeno u kontekst neke ravnodušnosti i nebrige. I nas je zabrinula ta vest i zato smo doneli odluku da po najkraćim procedurama, da opet ne bi neko rekao da smo nešto radili protiv zakona, da to bude otklonjeno. Nemamo informaciju da u drugim porodilištima i bolnicama ima takvih problema - rekao je Vučević.

On je dodao i da su ovi klimatski uslovi sa visokim temperaturama vrlo izazovni za sve tehničke uređaje i za ceo sistem, ne samo kod nas nego svuda u svetu.

- To je prosto realnost, a mnogo toga moramo da ulažemo i dalje, to samo pokazuje da nas mnogo posla očekuje u pogledu kupovine medicinske opreme, povećanje plata za zdravstvene radnike i za nemedicinsko osoblje koje radi u zdravstvenom sistemu, već i sve sisteme. Očekujem u najkraćem mogućem roku, govorim o satima i danima, da bude rešan problem oko klimatizacije u porodilištu. To je zadatak Ministarstva zdravlja i zato će vlada sutra po najjednostavnijim, najbržim procedurama nabaviti uređaje za klimatizaciju - rekao je Vučević.

BONUS VIDEO: Premijer Vučević obilazi izgradnju brze pruge u Subotici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAZNAJEMO: Zaista Marsa Matrouh, ili Egipatski Maldivi, najtraženija ovog leta!