RASPISAN KONKURS ZA DOZVOLE RADIO-STANICAMA: REM prima prijave do 16. septembra, aktuelne dozvole ističu 1. decembra

V.C.S.

17. 07. 2024. u 14:21

REGULATORNO telo za elektronske medije (REM) raspisao je Javni konkurs za izdavanje dozvola za pružanje medijske usluge radija putem terestričkog analognog prenosa na lokalnom i području regiona.

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ДОЗВОЛЕ РАДИО-СТАНИЦАМА: РЕМ прима пријаве до 16. септембра, актуелне дозволе истичу 1. децембра

Foto Shutterstock

Rok za prijavu i podnošenje dokumentacije je 60 dana, a procedura odlučivanja o zahtevima trajaće do 30 dana.  Poslednji dan za podnošenje prijave, kažu u REM, je 16. septembar 2024.

Konkurs obuhvata ukupno 200 lokalnih i sedam regionalnih frekvencija. Prethodno je REM obavestio sve radio-stanice da im dozvole za emitovanje ističu 1. decembra, bez mogućnosti ponovnog produženja.

Takođe, od Regulatornog tela za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) pribavio je podatke o raspoloživosti radio-frekvencija za potrebe analognog prenosa. RATEL je obavestio REM da je manje od dvadeset radio-stanica izostavljeno, zbog potrebe izrade dodatnih analiza, o čemu će REM biti naknadno obavešten. Nakon dostavljanja podataka o raspoloživim radio-frekvencijama od RATEL, Savet REM raspisaće novi Javni konkurs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DŽULIJU ROBERTS NA VIMBLDONU NIKO NIJE PREPOZNAO: Skroz se promenila (FOTO)