SVI PROIZVODNI POGONI RADE PUNIM KAPACITETOM Gašić: Država ulaže u namensku industriju

Милица Шкорић
Milica Škorić

17. 07. 2024. u 15:11

MINISTAR odbrane Bratislav Gašić obišao je danas HK „Krušik“ u Valjevu.

СВИ ПРОИЗВОДНИ ПОГОНИ РАДЕ ПУНИМ КАПАЦИТЕТОМ Гашић: Држава улаже у наменску индустрију

Foto: MOD

Tokom obilaska, sastao se sa rukovodstvom fabrike i tom prilikom su predstavljeni rezultati poslovanja i planovi kompanije za naredni period.

Ministar Gašić održao je i poseban sastanak sa širim rukovodstvom fabrike i predstavnicima sindikalnih organizacija koje svoju delatnost obavljaju u „Krušiku“, gde se razgovaralo o aktuelnim pitanjima od značaja za njihov rad.

Nakon sastanka, ministar Gašić, sa saradnicima, obišao je proizvodne pogone površinske zaštite i proizvodnje komora, objekat kotlarnice koja je u fazi rekonstrukcije, kao i novu kapislanu.

Ministar odbrane istakao je da država ulaže znatna sredstva u našu namensku industriju, kako bi se poboljšali uslovi poslovanja i proizvodnje.

- Danas sam imao priliku da sa rukovodstvom kompanije „Krušik“ razgovaram o poslovanju, kao i planovima za nove investicije, kako bi se proširili kapaciteti, osavremenila oprema i poboljšali uslovi rada. Od izuzetnog je značaja da svi proizvodni pogoni rade punim kapacitetom. Država će nastaviti sa ulaganjima u našu namensku industriju, koja je pouzdan oslonac naših odbrambenih snaga – naglasio je ministar Gašić.

On je istakao da je proizvodnja „Krušika“ veoma značajna za unapređenje sposobnosti Vojske Srbije dodajući da je to preduzeće jedno od najznačajnijih za razvoj privrede Valjeva i Kolubarskog okruga.

Obilasku je prisustvovao načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane brigadni general Slavko Rakić sa saradnicima.

BONUS VIDEO: "VATRENI UDAR 2024" - Najbolji kadrovi sa Pasuljanskih livada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAZNAJEMO: Zaista Marsa Matrouh, ili Egipatski Maldivi, najtraženija ovog leta!