I VOZAČI TROTINETA KRŠE PROPISE: Najviše prekršaja u Novom Sadu, pa Beogradu

Z.U.

17. 07. 2024. u 16:46

Pripadnici saobraćajne policije, za mesec dana kontrole, otkrili su i sankcionisali ukupno 627 prekršaja vozača električnih trotineta.

И ВОЗАЧИ ТРОТИНЕТА КРШЕ ПРОПИСЕ: Највише прекршаја у Новом Саду, па Београду

Foto Z. Jovanović

Najveći broj prekršaja otkriven je na teritoriji Policijske uprave u Novom Sadu - 182 i na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd - 144 prekršaja.

Zbog nenošenja zaštitne biciklističke kacige sankcionisano je 288 vozača, dok je zbog neposedovanja identifikacione nalepnice koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja sankcionisano 227, a zbog nenošenja svetloodbojnog prsluka na kolovozu 81 vozač električnog trotineta. Osim toga, sankcionisan je još 31 drugi prekršaj.

Podsećamo da, od 16. juna ove godine, u saobraćaju na putu mogu učestvovati isključivo električni trotineti koji imaju identifikacionu nalepnicu koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja.

Apelujemo na vozače ovih vozila da prilikom učešća u saobraćaju poštuju zakonske odredbe kako bi doprineli očuvanju svoje bezbednosti. Istovremeno apelujemo i na vozače drugih motornih vozila da obrate posebnu pažnju kako bi se smanjio rizik od nastanka saobraćajne nezgode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DŽULIJU ROBERTS NA VIMBLDONU NIKO NIJE PREPOZNAO: Skroz se promenila (FOTO)