POGLEDAJTE – ČUVENA 63. PADOBRANSKA BRIGADA: Specijalna padobranska jedinica Vojske Srbije na obuci (FOTO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

17. 07. 2024. u 17:36

NA vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu u toku je realizacija više padobranske obuke pripadnika 63. padobranske brigade koji su na osnovu svojih sposobnosti i afiniteta odabrani za nastavak usavršavanja, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

ПОГЛЕДАЈТЕ – ЧУВЕНА 63. ПАДОБРАНСКА БРИГАДА: Специјална падобранска јединица Војске Србије на обуци (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Kako se navodi u saopštenju, osnovni cilj više padobranske obuke je osposobljavanje vojnih padobranaca za skokove na slobodno dejstvo specijalnim padobranom, sa naoružanjem i opremom, primenom tehnika „visoko iskakanje – visoko otvaranje“ i „visoko iskakanje – nisko otvaranje“ i prizemljenje na terene malih dimenzija sa preprekama u okolini, radi izvršenja borbenih zadataka.

Ovaj nivo obučavanja predstavlja jedan od zahtevnijih i složenijih oblika obuke u Vojsci Srbije i od polaznika traži znatne psihofizičke napore. Sastoji se od teoretskog dela i realizacije skokova sa visina do 5500 metara.

Za uspešan završetak obuke polaznici treba da usvoje znanja o specijalnim padobranima, o stabilnosti tela u slobodnom padu, meteorologiji, fiziološkom i psihološkom opterećenju, kao i da se osposobe za rad u vazduhoplovu, pravilno nošenje naoružanja i opreme i skokove specijalnim padobranom na terene malih dimenzija.

Realizacijom ove obuke stvara se stručna osnova za nadogradnju padobranskih veština pripadnika 63. padobranske brigade, a daljim radom i izdvajanje sposobnijih padobranaca koji će biti nosioci izvođenja borbenih dejstava uz primenu specijalnog desanta.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)