AMBASADOR IZRAELA U OPROŠTAJNOJ POSETI MUP : Hvala Srbiji i žandarmu Milošu Jevremoviću

Z.U.

18. 07. 2024. u 11:37

AMBASADOR Izraela u Beogradu Jahel Vilan, ponovo se zahvalio Srbiji i žandarmu Milošu Jevremoviću za izuzetnu hrabrost i profesionalizam tokom terorističkog napada ispred ambasade Izraela u Beogradu, kada je i teško povređen.

АМБАСАДОР ИЗРАЕЛА У ОПРОШТАЈНОЈ ПОСЕТИ МУП : Хвала Србији и жандарму Милошу Јевремовићу

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

On je to učinio u susretu sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem tokom oproštajne posete. Dačić se Vilanu zahvalio na značajnom doprinosu jačanju odnosa između dve zemlje.

- Postupanje žandarma Jevremovića je dokaz posvećenosti i ozbiljnosti Srbije u suočavanju sa pretnjama terorizma - poručio je izraelski ambasador. - Zahvaljujući merama koje preduzima Republika Srbija i Ministarstvo unutrašnjih poslova, svi zaposleni u ambasadi se osećaju bezbedno.

Ministar Dačić je naglasio da će MUP nastaviti da preduzima sve neophodne mere kako bi zaštitilo sva diplomatsko-konzularna predstavništva u zemlji i izrazio uverenje da će Vilanov naslednik nastaviti rad na daljem jačanju saradnje između dva ministarstva unutrašnjih poslova, sa posebnim naglaskom na zajedničku borbu protiv terorizma i obuke specijalnih jedinica policije Srbije i izraelskih specijalnih jedinica.

 Dačić, čije je iskustvo kao bivšeg ministra spoljnih poslova doprinelo jačanju diplomatskih veza, izrazio je uverenje da će se gradnja dobrih odnosa nastaviti i nakon odlaska ambasadora Vilana, kome je poželeo dalji uspeh u karijeri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKAD JEFTINIJE Otkrijte čari destinacije sa idealnim plažama i sjajnim provodom!