HITNO UPOZORENJE RHMZ: Jaki pljuskovi sa grmljavinom stižu u ovaj deo Srbije - Očekuje se velika količina padavina

Милица Шкорић
Milica Škorić

20. 07. 2024. u 14:06

U NAREDNA dva sata jaki pljuskovi s grmljavinom očekuju se na području Raškog okruga i biće u sporom premeštanju ka Rasinskom i Šumadijskom okrugu.

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Јаки пљускови са грмљавином стижу у овај део Србије - Очекује се велика количина падавина

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

- U zoni najjačih pljuskova očekuje se velika količina padavina, jak vetar, a lokalno i pojava sugradice i grada - navodi se u upozorenju RHMZ koje je objavljeno u 13.30 sati.

RHMZ je upozorio da se i narednih dana u Srbiji očekuju pljuskovi i grmljavina lokalno uz grad, jak ili olujni vetar, i da će za te lokacije izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Drugog dana vikenda, prema najavi biće sunčanije, samo još ujutro na severoistoku uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, dok se posle podne lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju ponegde u južnoj polovini Srbije.

Maksimalna temperatura biće od 30 stepeni na severu i na zapadu Srbije i u Beogradu do 35 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije. Početkom sledeće sedmice i dalje toplo, uz temperature koji stepen iznad 30 stepeni.

BONUS VIDEO: OD SUNCA, DO GRMLjAVINE - U Beograd jutros stigao najavljeni hladni talas

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKI OBLAK SE KREĆE PREMA SRBIJI: Evo koje delove zemlje će pogoditi oluja, i kada stiže u Beograd - Moguće i formiranje pijavica