"NEMA VEĆE ČASTI NEGO DA UČINITE NEŠTO LEPO ZA SVOJU ZEMLJU" Vučić poručio olimpijcima - Sa strepnjom ćemo pratiti vaše nastupe (FOTO)

Novosti onlajn

21. 07. 2024. u 10:37

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poželeo je danas sreću i zahvalio srpskim sportistima koji će otputovati na Olimpijske igre u Pariz i naglasio da će Srbija sa nestrpljenjem i strepnjom pratiti njihov nastup, ali da nema veće časti nego da učine nešto lepo za svoju zemlju.

НЕМА ВЕЋЕ ЧАСТИ НЕГО ДА УЧИНИТЕ НЕШТО ЛЕПО ЗА СВОЈУ ЗЕМЉУ Вучић поручио олимпијцима - Са стрепњом ћемо пратити ваше наступе (ФОТО)

FOTO: Novosti

- Velika mi je čast što sam danas ovde. Imam tremu kao retko kad, što stojim ispred ovakvih sportskih velikana. Hoću da se zahvalim i vama i vašim porodicama na trudu i posebno zbog činjenice da ste mogli da odete na odmore i provedete to vreme sa najbližima, da živite mnogo lepše nego pripremajući se za ove Olimpijske igre, ali ste sebe žrtvovali da bi ste učinili nešto lepo za svoju zemlju - rekao je Vučić obraćajući se olimpijcima u Predsedništvu Srbije.

Dodao je da je predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković jednom rekao, da ako si Srbiin i vrhunski sportista moraš prvo da budeš najbolji na svetu kako bi onda mogao da budeš dobar i u Srbiji.

- Nema veće časti i lepše stvari nego da učinite nešto lepše za svoju zemlju. Hoću da vam kažem da ćemo mi sa velikom strepnjom da pratimo sve vaše nastupe na OI - rekao je Vučić.

On je podsetio da će Srbija za svaku osvojenu zlatnu medalju na OI isplaćivati 200.000 evra i dodao da je mali broj zemalja na svetu odlučio da isplaćuje tako velike nagrade.

- To ćemo raditi jer smo želeli da vam pokažemo koliko je to važno za nas - naglasio je Vučić. On je dodao da misli da će košarkaška utakmica u Lilu između Srbije i SAD oboriti sve rekorde gledanosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija