ZAJEDNIČKA BRIGA O NASLEĐU: Saradnja Arhiva Vojvodine i Eparhije budimske u Sentandreji (FOTO)

J. S.

23. 07. 2024. u 17:42

EPARHIJA budimska u Mađarskoj i Arhiv Vojvodine u Novom Sadu produbiće stručnu saradnju u obradi arhivske građe koja se čuva u Sentandreji, naročito one na mađarskom i latinskom jeziku.

ЗАЈЕДНИЧКА БРИГА О НАСЛЕЂУ: Сарадња Архива Војводине и Епархије будимске у Сентандреји (ФОТО)

Foto : Arhiv Vojvodine

Tim povodom Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit budimski i administrator temišvarski  Lukijan primio je u sedištu Eparhije budimske u Sentandreji dr Nebojšu Kuzmanovića, direktora Arhiva Vojvodine.

Visokopreosvećeni je  upoznao dr Kuzmanovića sa delatnošću Arhiva Eparhije budimske kao i sa procesom osavremenjivanja uslova u kojima se skladišti i čuva arhivska građa,a tema razgovora bio je i spektar delatnosti na polju arhivističke obrade, restauracije i promocije arhivske građe.

Dr Kuzmanović  posetio  je Srpski crkveni muzej u Sentandreji  a zatim je u okviru programa „Vreme darivanja“ poklonio Eparhiji budimskoj vredne i značajne publikacije najpre Arhiva Vojvodine ali i drugih izdavačkih kuća iz Srbije.

Sastanku su prisustvovali protosinđel Varnava Knežević, sekretar Eparhije i  Kosta Vuković, glavni kustos i upravnik Srpskog crkvenog muzeja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?