JAKO NEVREME TUTNJI ŠIROM SRBIJE: Kod Požege pojava nalik na tornado, u Arilju ulicama teku potoci (VIDEO)

Novosti online

24. 07. 2024. u 15:42

TOKOM jakog nevremena koje je danas pogodilo Srbiju, građani su kod Požege snimili pojavu koja podseća na manji tornado. Kako se vidi na snimku, deo oblaka nalik na pijavicu spušta se ka zemlji.

ЈАКО НЕВРЕМЕ ТУТЊИ ШИРОМ СРБИЈЕ: Код Пожеге појава налик на торнадо, у Ариљу улицама теку потоци (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/RTS

Kako je objavila meteorološka kompanija "Hailz Srbija", pojava nalik na tornado prijavljena je u mestu Visibabe u 13.20 sati, dok je linija oluja od Čajetine do Čačka prelazila preko tog regiona.

- Na video snimku se uočavaju kondenzacioni levak (funnel cloud) i ciklonalna cirkulacija zahvaljujući vidljivoj kondenzaciji levka skroz do tla, u zoni nastalog mezovrtloga u okviru konvektivne linije. Niske baze oblaka, povećana vlaga i nestabilan najniži sloj troposfere su podržavali ovakve pojave u ovom sektoru - piše u opisu snimka.

Prizor sa snimka deluje apokaliptično, a nebo je potpuno crno.

Podsetimo, RHMZ od jutros niže upozorenja na nevreme, a pljusak sa grmljavinom i gradom pogodio je nekoliko delova Srbije.

Širom Srbije danas je veoma nestabilno vreme, a prolom oblaka dogodio se danas i u Arilju gde ulicama trenutno teku potoci.

Velike količine padavina izazvale su u Arilju poplave na ulicama i otežale saobraćaj.

Nestabilno vreme koje hara Srbijom izazvao je prodor hladnog fronta praćen obilnim pljuskovima i jakim grmljavinskim olujama. 

Osim Arilja i u Vrnjačkoj Banji pljušti, a obilne padavine napravile su pravi potop.

Deo oko doline Zapadne Morave na udaru je oluje, a kako je upozorio meteorolog Telegrafa, moguć je i lokalni grad.

I U Vrnjačkoj Banji pala je ogromna količina kiše koja je napravila pravi potop.

Grom udario u banderu, izazvao kvar i požar: Manastir Vavedenje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri od subote bez struje, nadležne ekipe na terenu

Tokom nevremena koje je pogodilo čačanski krraj u subotu, grom je udario u banderu koja se nalazi poredmanastir Vavedenje. Tom prilikom izgoreli su delovi instalacija i pokućstva u konaku, a manastir je ostao bez struje. Na teren su izašle ekipe Elektrodsitrubicije.

- Urađena je ugradnja novog mernog ormara i brojila, a priključak za struju za taj manastir doveden je u ispravno stanje. Unutrašnje instalacije objekta nisu u nadležnosti Eelektodistibucije, niti imamo pravnog osnova da radimo na unutrašnjim instlacijama - potvrđeno je u Elektrodistribuciji.

Objekat manastira još uvek nema struje, ali se očekuje da će taj problem biti rešen u najkraćem vremenskom roku. Manastir Vavedenje nalazi se u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

BONUS VIDEO: NEVREME OPUSTOŠILO CRNU GORU: Uništene jahte i dizacile u luci Bar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?