CRNI OBLACI, ULICE KAO REKE I TORNADO: Nezapamćeno nevreme napravilo haos u ovim delovima Srbije, scene kao iz filmova (FOTO/VIDEO)

Novosti online

25. 07. 2024. u 13:53

POSLEDICE nevremena koje je pre nekoliko dana protutnjalo Ariljem još nisu ni sanirane, kada su juče naišli novi olujni oblaci i napravili štetu kakvu ova opština ne pamti. Već poplavljeni podrumi, garaže, pomoćni objekti i ulice, zajedno sa jakom kišom koja je zahvatila ovu opštinu, doveli su do produžetka trajanja vanredne situacije.

ЦРНИ ОБЛАЦИ, УЛИЦЕ КАО РЕКЕ И ТОРНАДО: Незапамћено невреме направило хаос у овим деловима Србије, сцене као из филмова (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Ona je u subotu proglašena u šest mesnih zajednica - Brekovo, Dobrače, Stupčevići, Mirosaljci, Bogojevići i Trešnjevica, a najteža situacija je bila u Trešnjevici gde se voda izlila u nekoliko domaćinstava. Na sinoćnoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Arilje, posle novog nevremena, doneta je odluka o proglašenju vanredne situacije na teritoriji cele opštine.

- Vanredna situacija potrajaće do normalizacije putnih pravaca i saniranja štete na objektima, pričinjene jakim padavinama - poručuju nadležni.

Kako se vidi na snimcima koji su juče objavljeni na društvenim mrežama, jaka kiša je poplavila puteve i ulice, zbog čega je saobraćaj bio otežan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Požega

Jučerašnje nevreme nije zaobišlo ni Požegu, odnosno njene dve mesne zajednice Gorobilje i Rasnu, gde je pričinilo štetu na nekoliko stambenih i pomoćnih objekata. Osim toga, stradala je i putna infrastruktura, posebno nekategorisani putevi.

Prema izveštajima građana ove opštine, nevremenu je prethodio "mrak" koji su napravili gusti crni oblaci, a snimljena je i jedna neobična pojava, nalik na tornado.

Ona je prijavljena u mestu Visibabe u 13 i 20 sati, dok je linija oluja od Čajetine do Čačka prelazila preko tog regiona, navode iz meteorološke kompanije "Hailiz Srbija".

- Na video snimku se uočavaju kondenzacioni levak (funnel cloud) i ciklonalna cirkulacija zahvaljujući vidljivoj kondenzaciji levka skroz do tla, u zoni nastalog mezovrtloga u okviru konvektivne linije. Niske baze oblaka, povećana vlaga i nestabilan najniži sloj troposfere su podržavali ovakve pojave u ovom sektoru - piše u opisu snimka.

Prizor sa snimka deluje apokaliptično, a nebo je potpuno crno.

Štab za vanredne situacije opštine Požega, koje je trebalo da zaseda jutros, još se nije oglasio povodom situacije koju su izazvale elementarne nepogode u ovoj opštini.

Vrnjačka Banja

Jak pljusak praćen grmljavinom juče je zahvatio i Vrnjačku Banju. Na nekim mestima voda je tekla kolovozom jer atmosferska kanalizacija nije uspela da primi veliku količinu vode za kratko vreme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Tokom nevremena, Vrnjačka Banja i okolna sela kraći vremenski period bili su bez električne energije, a napajanje je prekidano u više navrata.

Kraljevo

Jak pljusak sa udarima vetra zabeležen je i u Kraljevu i okolnim mestima, gde su takođe zabeležene dramatične scene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Velika količina kiše koja je pala zadržala se na putevima, pa su na pojedinim deonicama vozači morali da se "probijaju" kroz vodu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

BONUS VIDEO: OD SUNCA, DO GRMLjAVINE - U Beograd jutros stigao najavljeni hladni talas

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!