SUSRET MINISTARA POLICIJE SRBIJE I SEVERNE MAKEDONIJE: Obišli zajednički granični prelaz i poručili - "Vozi odmoran" (FOTO)

Z.U.

25. 07. 2024. u 15:09

MINISTRI policija Srbije i Severne Makedonije, Ivica Dačić i Panče Toškovski, obišli su danas zajednički granični prelaz - Preševo-Tabanovce.

СУСРЕТ МИНИСТАРА ПОЛИЦИЈЕ СРБИЈЕ И СЕВЕРНЕ МАКЕДОНИЈЕ: Обишли заједнички гранични прелаз и поручили -  Вози одморан (ФОТО)

Foto: MUP

Ministar Dačić istakao je da je dobra policijska saradnja u svim oblastima, kao što su borba protiv iregularnih migracija, kriminala i terorizma ali i saradnja u oblasti vanrednih situacija, pre svega u interesu građana dve države:

- Nalazimo se na ovom mestu, gde se nalazi integrisani granični prelaz koji je pokazatelj koliko nam je potrebna dobra policijska saradnja između naših zemalja. Cilj svih aktivnosti, kada je reč o graničnoj policiji, je da što više olakšamo građanima prelazak državne granice. Koridor 10 je jedan od glavnih pravaca kojim prolazi veliki broj domaćih i stranih državljana.

Foto: MUP

Ministri Dačić i Toškovski su tokom obilaska graničnog prelaza pružili podršku i promotivnoj kampanji „Vozi odmoran“, koju na ovom prelazu zajednički sprovode Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Savet za bezbednost saobraćaja Republike Severne Makedonije.

Istakavši značaj ove akcije, ministar Dačić je ukazao da se tokom letnje sezone dešava veliki broj saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom, kao i da podaci govore da na putevima Srbije, u ovom periodu, gotovo svakog dana u proseku život izgube dve osobe:

Foto: MUP

- Veoma nam je bitno da spasimo svaki ljudski život, naročito živote dece. Važno je da vozači voze odmorni.

Ministar Toškovski je rekao da je ova bilateralna poseta značajna za unapređenje policijske saradnje dve prijateljske zemlje i zahvalio se ministru Dačiću na pomoći koju je MUP Srbije uputio Severnoj Makedoniji u gašenju šumskih požara:

-TIM  MUP-a Srbije je maksimalno profesionalno obavio posao i pomogao građanima Severne Makedonije.

On je takođe istakao značaj kampanje „Vozi odmoran“ i rekao da je važno da se svi fokusiraju na prevenciju u cilju smanjenja broja žrtava u saobraćaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO SU RASLE PLATE U SRBIJI: Dobre vesti za građane o onom što nam sledi