LOKALIZOVAN POŽAR KOD RAŠKE: Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice sprečili širenje vatre

Z.U.

26. 07. 2024. u 16:54

U mesto Brvenica kod Raške upućeni su pripadnici Helikopterske jedinice sa helikopterom "Bell 212" kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogli u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.

ЛОКАЛИЗОВАН ПОЖАР КОД РАШКЕ:  Припадници Сектора за ванредне ситуације и Хеликоптерске јединице спречили ширење ватре

Foto: MUP

 Efikasnom zajedničkom akcijom, koja je usledila po nalogu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, požar je ubrzo lokalizovan.

Vatrogasci-spasioci su od juče angažovani na gašenju požara borove šume, a zbog nepristupačnosti terena i nemogućnosti prilaska celoj opožarenoj površini, angažovana je i Helikopterska jedinica sa pet članova posade.

U toku je dogašivanje požara koji je zahvatio površinu od oko četiri hektara, a u intervenciji učestvuje 27 vatrogasaca-spasilaca sa 10 vozila iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Raška, Kraljevo, Ušće, Kopaonik i Novi Pazar, tri pripadnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice SVS, kao i 7 radnika JP "Srbijašume" sa vozilom.

Inače, od početka godine pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su na ukupno 14.960 požara i eksplozija, od čega je bilo 9.921 požara na otvorenom prostoru. Svi požari lokalizovani su u roku od 24 časa od trenutka dojave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UOČI NOVOG TOPLOTNOG TALASA: Stižu klime zdravstvenim ustanovama širom zemlje (VIDEO)