DAČIĆ POSLE NAJAVE KONAKOVIĆA O PREKIDU POLICIJSKE SARADNJE SRBIJE I BiH: Primer besmisla i mržnje,sarađivati se mora zbog zajedničkog intere

Z.U.

29. 07. 2024. u 13:07

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je najava ministra spoljnih poslova BiH Elmedina Konakovića da će tražiti suspenziju Sporazuma o policijskoj saradnji BiH i Srbije najbolji primer besmisla i mržnje kojom se rukovode bošnjački političari u BiH.

ДАЧИЋ ПОСЛЕ НАЈАВЕ КОНАКОВИЋА О ПРЕКИДУ ПОЛИЦИЈСКЕ САРАДЊЕ СРБИЈЕ И БиХ:  Пример бесмисла и мржње,сарађивати се мора због заједничког интере

Z. Grumić

- Osnova svih integracionih procesa u Evropi jeste dobra policijska saradnja. Uostalom, taj sporazum potpisan je 2010. godine, i potpisali smo ga Sadik Ahmetović i ja, uz opšte pozitivne ocene tog sporazuma i u BiH i u Srbiji, kao i u EU - poručo je Dadić i podsetio da takvi sporazumi postoje između svih država u regionu.

 Ministar srpske policije je naglasio da je, umesto saradnje, bošnjačkim političarima važnija mržnja prema predsedniku Vučiću i svemu što dolazi iz Srbije.

- To je jedini slučaj u Evropi da neko traži suspenziju sporazuma o policijskoj saradnji, što najbolje govori o njihovoj politici - izjavio je Dačić i dodao da nema nameru da raspiruje polemiku i daje bilo kakvu temu ili povod za napad na Srbiju od strane bošnjačkih političara.

Na kraju je Dačić poručio:

 - Želim samo da pitam i Konakovića i sve ostale, koliko hiljada mudžahedina krvavih ruku krijete dajući im državljanstva posle rata u BiH?  U koliko su terorističkih napada u svetu učestvovali ljudi sa vašim pasošem, a u koliko sa srpskim? Da ne pričam o zločincima koji su ubijali Srbe, koji su i dalje na slobodi. Jednostavno, nemam nikakve iluzije o vašim dobrim namerama, ali sarađivati se mora, u zajedničkom interesu svih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN KADA SE SLAVI ŽIVOT: Dobrovoljno davanje krvi - nesebičan čin koji spasava ljude