SRPKINJA GODINAMA ŽIVELA KAO PODSTANAR, KADA JE NAPUSTILA STAN, USLEDIO JE ŠOK: Nije mogla da veruje kakvu poruku je dobila

Novosti online

30. 07. 2024. u 08:27

JEDNA Srpkinja priznala je da nikada nije ni slutila šta je čeka nakon što se iselila iz stana u kojem je godinama bila podstanar.

СРПКИЊА ГОДИНАМА ЖИВЕЛА КАО ПОДСТАНАР, КАДА ЈЕ НАПУСТИЛА СТАН, УСЛЕДИО ЈЕ ШОК: Није могла да верује какву поруку је добила

Foto Shutterstock

Kako je napisala u anonimnoj objavi na Reditu, nakon dobrog odnosa sa vlasnicom stana tokom višegodišnjeg stanovanja, sve je delovalo savršeno i kada se iselila. Ipak, mesec dana nakon što je predala ključ, stigla joj je šokantna poruka koja je sve promenila.

- Iselila sam se iz stana u kojem sam bila nekoliko godina podstanar, ali nisam bila prijavljena. Sa gazdaricom nikad nisam imala probleme, na vreme sam plaćala račune, lepo njoj, lepo meni. U junu sam otkazala stan, sve očistila, okrečila i došao je sin od gazdarice na dan selidbe, pogledao stan, predala sam mu ključ i ćao zdravo.

Danas, posle skoro mesec dana od predavanja ključa, dobijem poruku od te žene što mi je izdavala stan i napisala mi da sam joj dužna 14.000 dinara, za frižider koji odjednom ne radi, a radio je do zadnjeg dana dok ga nisam isključila i očistila, za čišćenje WC šolje, za kazanče koje je od‌jednom pokvareno, itd. I na kraju poruke još sam upozorena: 'Ako nećeš da platiš, naći ćemo rešenje' i rok da platim sve za 5 dana. Da li neko zna kakva su moja prava u ovom slučaju, jer ja znam da je stan u urednom stanju predan i da laže kao pas - napisala je devojka.

- Pokušavaju da uzmu novac gde mogu.

Na svoje pitanje brzo je dobila odgovore.

- Zakon kaže: Za sve stvari koje ti direktno pokidaš, to i plaćaš, stvari koje imaju rok trajanja i zna se da će jednog dana otići samo od sebe (TV, frižider, itd., itd.) je na vlasniku stana da sam plati.

- Samo je ignoriši. Ne može ti ništa bez ugovora, ovo što je napisala su gluposti, pogotovo ako je zadržala depozit.

- Onog momenta kada vlasnik, ili ovlašćeno lice, primi nazad ključeve bez zamerki na stanje stana i stvari u stanu, znači da je prihvatio da je transakcija završena. Sve što se desi posle toga nikako ne može da bude tvoja krivica, posebno ne mesec dana kasnije.

- Uobičajena stvar, pokušavaju da uzmu novac gde mogu. Kod mene se završilo tako što sam zamolila druga (advokata) da se umeša u razgovor i da je zastraši malo. Posle nekoliko poruka preko advokata je prestala da piše - bili su samo neki od komentara.

(Blic)

BONUS VIDEO: PREDSTAVLjEN NOVI PROJEKAT INVESTIRAM2: Novi model ulaganja za lakši put do nekretnine ili zgrade

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POSLE MEČA NAŠAO PROVOKATORA! Evo šta je Novak učinio kada se završio derbi sa Nadalom na Olimpijskim igrama!