VEĆA BEZBEDNOST DECE NA INTERNETU: Sporazum Ministarstva telekomunikacija i Sportskog saveza Srbije

V.C.

30. 07. 2024. u 16:45

MINISTARSTVO informisanja i telekomunikacija i Sportski savez Srbije potpisali su Sporazum o saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece pri korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija. Sporazum, kako je rečeno, obavezuje obe strane na niz zajedničkih aktivnosti sa ciljem unapređenja sveobuhvatne zaštite dece na internetu.

ВЕЋА БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ИНТЕРНЕТУ: Споразум Министарства телекомуникација и Спортског савеза Србије

Ministarstvo informisanja

Ministarstvo i Sportski savez kreiraće zajedničke projekte i kampanje, organizovaće obrazovne programe sa ciljem prevencije nasilja nad decom, sarađivaće u oblasti bezbednosti dece, razvijaće saradnju sa Nacionalnim kontakt centrom za bezbednost dece na internetu, zajedno će delovati protiv digitalnog nasilja.

- Kroz zajedničke napore težimo da obrazujemo mlade generacije u vezi sa bezbednom upotrebom interneta i očuvanjem njihove privatnosti. Potpisivanje ovog sporazuma je način da dodatno osnažimo i institucionalizujemo rad Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu i da kroz kontinuiranu saradnju osiguramo bezbedno odrastanje dece u Srbiji. Imamo zajednički cilj, da decu na sve načine opskrbimo znanjima i veštima tako da mogu da prepoznaju i na ispravan način se suoče sa svim izazovima koje sa sobom nosi digitalni svet - izjavio je ministar Dejan Ristić.

Foto TASS

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek naglasio je da su oni ti koji insistiraju na aktivnostima koje isključuju upotrebu tableta i telefona i neprestano naglašavaju koliko je važno da mladima u rukama, umesto elektronskih uređaja, budu lopte, reketi, sportski rekviziti, a u glavi, "umesto milion agresivnih i zbunjujućih informacija, mir i fokus kako mogu da unaprede svoje zdravlje, život, kako da postanu najbolja verzija sebe".

- Sportski savez Srbije, kroz veliki broj aktivnosti i projekata poput Lige malih šampiona i Malog sajma sporta, Sajma sporta, radi na promociji zdravog života i očuvanju mentalnog zdravlja dece. Saradnja sa Ministarstvom informisanja i telekomunikacija omogućiće nam da proširimo delovanje - izjavio je Štefanek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)