NOVE STANICE KARAVANA HUMANOSTI – VELIKA AKCIJA ZA POMOĆ ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA NASTAVLJENA U SMEDEREVU I KRALJEVU

Promo

31. 07. 2024. u 16:00

Fondacija Mozzart uz podršku Ministarstva zdravlja donira 60 klima uređaja opštim bolnicama i zdravstvenim centrima širom zemlje

НОВЕ СТАНИЦЕ КАРАВАНА ХУМАНОСТИ – ВЕЛИКА АКЦИЈА ЗА ПОМОЋ ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА НАСТАВЉЕНА У СМЕДЕРЕВУ И КРАЉЕВУ

Foto: Promo

Do kraja leta očekuje se još mnogo dana sa tropskim temperaturama, a uoči još jednog toplotnog talasa Fondacija Mozzart je pokrenula veliku akciju za pomoć zdravstvenim ustanovama, uz podršku Ministarstva zdravlja. Veoma brzo je reagovala i nabavila 60 inverter klima, a prvi paketi su već isporučeni širom zemlje. Donacija je stigla Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić” i KBC Zemun, zatim zdravstvenim centrima u Knjaževcu, Negotinu i Kladovu, a preko potrebni uređaji sada će poboljšati uslove i u Opštim bolnicama u Smederevu i Kraljevu. Akcija se nastavlja, a naredna stanica na mapi humanog karavana je Leskovac.

Kombi Fondacije Mozzart je uveliko na putu po Srbiji. Nakon što su, za samo jedan dan, klime stigle u tri grada na istoku zemlje, akcija je nastavljena u Smederevu i Kraljevu.

Donacija klima u situaciji kada su nesnosne temperature nam je veoma značajna i praktično neophodna za bolje uslove za boravak pacijenata u našoj bolnici. Klima uređaji koje smo dobili od Fondacije Mozzart su namenjeni za porodilište i ginekologiju, a preostali deo će ići na interno odeljenje, tako da ćemo olakšati boravak bebama, njihovim mamama i najstarijim pacijentima”, istakao je Nenad Đorđević, v.d. direktora Opšte bolnice „Sveti Luka” u Smederevu.

Vredna donacija je obradovala i lekarsko osoblje OB Kraljevo.

Donacija Mozzart fondacije nam zaista mnogo znači, a klima uređaji će biti namjeni za porodilište i ginekologiju. Najavljuju se novi vreli talasi u avgustu tako da će ova donacija olakšati boravak u bolnici našim pacijentima, ali i zaposlenima koji o njima brinu “, poručio je Milan Maksimović, pomoćnik direktora za hirurška pitanja OB Kraljevo.

Foto: Promo

Na uručenju prve donacije, u Institutu za majku i dete u Beogradu, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek istakao je da država radi na kontinuiranom unapređenju zdravstvenog sistema i zahvalio je velikom donatoru na još jednoj sjajnoj akciji.

Kapitalne investicije kao što su Klinički centar Srbije i Klinički centar Vojvodine napreduju planiranom dinamikom, nabavljamo najsavremeniju opremu i ulažemo u edukaciju kadra. Međutim, to nije dovoljno da budemo na onom nivou koji želimo, a to je da obezbedimo zdravstvene usluge onakve kakve pacijenti očekuju. I mnoge tehničke stvari su bitne, kao što su vodoinstalacija, elektroinstalacija, temperature u sobama treba da budu adekvatne i zimi i leti, što je prednost inverter klima. Zdravlje pacijenta je na prvom mestu, a posebnu pažnju moramo da posvetimo našim mališanima. Pored države, o tome misle i društveno odgovorni pojedinci i kompanije. Mi zaista imamo dugoročnu saradnju sa Mozzartom, ogromna sredstva su do sada izdvojili i ja im se u ime Ministarstva zdravlja i Vlade zahvaljujem. Našim mališanima će ovo mnogo značiti, jer imati adekvatne temperature u sobama na ovim vrućinama je odlična i velika stvar.

Foto: Promo

OD INKUBATORA DO SANITETSKOG VOZILA

Fondacija Mozzart je ove godine renovirala odeljenje pedijatrije Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru i donirala novi inkubator UKC Niš. Klinika za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije dobila je portabilni ultrazvučni aparat za pregled trbušne aorte, a na Svetski dan zdravlja Fondacija Mozzart je ispred zgrade Opštine Zvezdara organizovala besplatne preglede trbušne aorte. Takođe, organizovala je i besplatne preglede štitne žlezde u deset gradova. Prošle godine Fondacija Mozzart je donirala inkubatore porodilištima širom zemlje, kao i sanitetsko vozilo, EKG uređaj, revolucionarni aparat za transplantaciju kože, ginekološku i stolicu za biopsiju, ultrazvučni aparat za pregled kukova kod beba…


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića