SRBIMA IZGORELA ŠUMA U SUŠICI: Sumnja se da je podmetnut požar

Novosti online

01. 08. 2024. u 14:44

U POŽARU koji je pre dva dana izbio u Sušici na putu ka Janjevu kod Gračanice, izgorela je cela šuma vlasnika Đ. J. i P. A.

СРБИМА ИЗГОРЕЛА ШУМА У СУШИЦИ: Сумња се да је подметнут пожар

Foto: Unsplash

Izgorelo je oko 70 ari šume, odnosno 65 do 70 kubika ogrevnog drveta, prenosi KiM radio.

Požar je zahvatio nisko rastinje i šiblje, stabla su izgorela u potpunosti, a šteta je procenjena na oko 4.000 evra.

Uzrok požara za sada je nepoznat, a prema rečima jednog od vlasnika, koji u nastavku izgorele šume poseduje i obradivu njivu, sumnja se da je požar podmetnut.

Kako se navodi, osim šume vlasnika Đ. J. i P. A. izgorele su njive i sa druge strane puta koje nisu mogle da budu zahvaćene istom vatrom.

Dodaje se i da je slučaj prijavljen takozvanoj kosovskoj policiji koja je na osnovu fotografija koje im je vlasnik Đ. J. prosledio sastavila zapisnik, ali nije izašla na lice mesta, a vlasnici nisu dobili ni obaveštenje hoće li biti potrage za počiniocima, samo su upućeni da naknadu štete traže od nadležnih u Opštini Gračanica.

U selu Sušica su sredinom juna ove godine na srpskom Domu kulture i dečjem igralištu ispisani grafiti "Albanija", kao i pogrdni natpisi, a slični incidenti dešavali su se i ranije.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

NOVOSTI U LOZNICI: Mesto na kom je Albanac ubio srpskog policajca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo