POGODITE GDE SE NALAZI NAJVEĆA DODELJENA KUĆA OD ČAK 318 KVADRATA Krkobabić: Zahtevi ubrzano stižu, bez brige, biće novca za sve

Novosti online

06. 08. 2024. u 14:37

OD danas još 85 praznih seoskih kuća dobija nove vlasnike. Najveća, od 318 kvadrata je u selu Štrbac opštine Knjaževac. Ovim je ukupan broj do sada dodeljenih kuća dostigao 3100. Prosečna starost onih koji se, ovoga puta, useljavaju u svoje nove domove, ne prelazi 29. Među njima prednjači porodica sa šestoro dece u selu Kostur opštine Pirot - izjavio je ministar Milan Krkobabić, nakon što je u Palati Srbija dodeljeno još 95 kuća sa okućnicom u selima širom Srbije.

ПОГОДИТЕ ГДЕ СЕ НАЛАЗИ НАЈВЕЋА ДОДЕЉЕНА КУЋА ОД ЧАК 318 КВАДРАТА Кркобабић: Захтеви убрзано стижу, без бриге, биће новца за све

Foto: Ministarstvo

- Kuće se nalaze u 47 opština, od Sombora na severu, preko Ljubovije na zapadu, Golupca na istoku pa do Surdulice na jugu - izjavio je Krkobabić.  

Krov nad glavom dobiće još 118 ljudi, a osim višečlane porodice iz Pirota, među njima su i dve porodice sa po četvoro dece i tri porodice sa po troje dece.  Prednjači i dalje Vojvodina, ali ni istok, zapad i jug Srbije ne zaostaju po broju prijava.

Najmanja kuća ovoga puta ima najveću okućnicu – objekat od 23 kvadrata uz jedan pomoćni okružuju četiri parcele, ukupne površine 7374 kvadrata u kraljevačkom selu Dedevci. Stajala je 1,1 miliona dinara i sada će biti dom mladog poljoprivrednika.

Najjeftinija kuća iznosi 472.000 dinara, površine je čak 128 kvadrata i nalazi se u Bođanima u Baču.

Interesovanje za ovaj program Ministarstva za brigu o selu ne jenjava, zahtevi neprekidno stižu, a samo ove godine zahvaljujući ovom programu svoj dom je dobilo 450 porodica i pojedinaca, koji svoju i budućnost svojih porodica vide u selima Srbije.

BONUS VIDEO: VESELI SRBI: Ovako su se srpski navijači ponašali pred meč sa Australijom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČEKAJTE, SRBI MOGU, A NAMA JE ZABRANJENO?! Rusija u šoku zbog onog što se desilo u Parizu nakon što je Novak Đoković osvojio zlato