"NE NASEDAJTE NA POKUŠAJE ZASTRAŠIVANJA" Vujović: Građani će na transparentan način biti upućeni u sve činjenice vezane za projekat Jadar

Novosti online

09. 08. 2024. u 14:16

MINISTARSTVO zaštite životne sredine odgovorno postupa u okviru svih svojih nadležnosti u očuvanju životne sredine i zdravlja ljudi, vodeći se najvišim evropskim standardima, poručila je građanima Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine.

НЕ НАСЕДАЈТЕ НА ПОКУШАЈЕ ЗАСТРАШИВАЊА Вујовић: Грађани ће на транспарентан начин бити упућени у све чињенице везане за пројекат Јадар

Foto: Novosti

- Obaveza je svih investitora u Republici Srbiji da poštuju standarde zaštite životne sredine bez izuzetka, kao što je to obaveza i kompanije Rio Tinto. Svi projekti koji potencijalno mogu imati negativne uticaje na životnu sredinu podložni su detaljnoj ekspertizi stručnjaka - dodaje ministarka.

- Apelujem na celokupnu javnost da sačeka Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu, koja će biti dostupna u roku od dve godine i koja će dati osnov za dijalog zasnovan na činjenicama. Do tada, molim građane da ne nasedaju na pokušaje zastrašivanja od strane neodgovornih pojedinaca, kojima je očigledna namera da šire paniku i unose nemir među stanovništvom zarad sopstvenih političkih interesa ne birajući sredstva - ističe Vujović.

- Predsednik Srbije, Vlada Republike Srbije na čelu sa premijerom i Ministarstvo zaštite životne sredine nastaviće odgovorno da postupaju u interesu svih građana i očuvanja ustavnog poretka Republike Srbije. Građani će na transparentan način biti upućeni u sve činjenice vezane za kapitalni projekat Jadar koji bi, uz poštovanje najviših ekoloških standarda, dao ogroman podstrek srpskoj privredi i ekonomiji - zaključuje Irena Vujović.

BONUS VIDEO: POSLE 80 GODINA OTKRIVAJU SE TAJNE ,,DUNAVSKOG VILENjAKA”: Preko 200 brodova u Dunavu kod Prahova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo šta je Svetislav Pešić otkrio o orlovima posle meča Srbija - SAD u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu!