"PROBLEMI SA VANSIJEM SVE ČEŠĆI,TO JE NEDOPUSTIVO": Pomoćnica ministra građevinarstva o prekidu rada softvera na aerodromu "Nikola Tesla"

Novosti online

10. 08. 2024. u 15:29

POMOĆNICA ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za vazdušni saobraćaj Verica Ječmenica izjavila je danas, povodom prekida u radu softvera na aerodromu "Nikola Tesla", da problemi kompanije "Vansi" postaju sve češći, te da je to nedopustivo za kompaniju takvog ugleda.

ПРОБЛЕМИ СА ВАНСИЈЕМ СВЕ ЧЕШЋИ,ТО ЈЕ НЕДОПУСТИВО: Помоћница министра грађевинарства о прекиду рада софтвера на аеродрому Никола Тесла

Foto: MUP

Ječmenica je u saopštenju zatražila od "Vansija" objašnjenje.

-Nedopustivo je da gotovo na svaka dva dana na beogradskom aeordormu pada sistem. To je neodgovorno, pre svega prema putnicima koji ne zaslužuju takav tretman, ali i prema državi sa kojom je kompanija 'Vansi' sklopila dogovor o koncesiji- rekla je Ječmenica.

Prema njenim rečima, tu kompaniju je ranije već upozorila i od njih zatražila objašnjenje zbog učestalih problema sa IT sistemom koji dovode do kašnjenja u avio-saobraćaju, da su obećali rešavanje problema, ali da nisu održali reč.

Ona je podsetila da je prošle godine, tokom letnje sezone, zbog problema sa prtljagom, kompanija "Vansi" kažnjena, jer je resorni ministar Goran Vesić odlučio da liberalizuje tržište u skladu sa ugovorom o koncesiji, i da dopusti svim zemaljskim operaterima da rade.

"'Vansi" je zbog toga izgubio taj posao, jer avio-kompanije nisu želele da rade s njima. To je trebalo da im bude dovoljna opomena da uozbilje svoje poslovanje.

Ali, izgleda da nije.

Da li je potrebno da nastavimo sa sličnim merama da bi se kompanija ponašala odgovorno", upitala je Ječmenica.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

Početna faza radova na izgradnji Nacionalnog stadiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZATO IMAMO SIMPATIJE CELOG SVETA! Bojan Popović za Novosti o košarkašima Srbije i Amerike: Teško je prevariti običnog čoveka