BRIGA O DECI NA PRVOM MESTU: Meridian fodacija donirala klima uređaje Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj

Promo

15. 08. 2024. u 10:00

Novi toplotni talas je u punom jeku, a zaštita i zdravlje dece, nešto je što zahteva uključivanje svih društvenih aktera, te se Meridian fondacija pridružila u borbi sa tropskim vrućinama, donirajući rashladne uređaje Univerzitetskoj dečjoj bolnici Tiršova.

БРИГА О ДЕЦИ НА ПРВОМ МЕСТУ: Меридиан фодација донирала клима уређаје Универзитетској клиници у Тиршовој

Foto: Promo

Osoblje ove dečje klinike, samo tokom jedne kalendarske godine, u proseku zbrine preko 150.000 najmlađih pacijenata, što dovoljno pokazuje važnost njihovog postojanja u zdravstvenom sistemu naše zemlje.

- Želela bih da se zahvalim u ime naših malih pacijenata Meridian fondaciji, što će pomoći našim mališane koji se ovde leče da ovo leto, kada već moraju da provedu u bolnici bude što prijatnije, uz pomoć ovih klima uređaja koje ste donirali. Hvala Meridian fondaciji još jednom - izjavila je Milica Pavićević, glavna medicinska sestra bolnice „Tiršova“.

Za mnoge roditelje, radno osoblje i medicinski timovi bolnice njihovoj deci predstavljaju mnogo više od običnih ljudi spremnih da priteknu u pomoć onda, kada je to najpotrebnije. Oni su njihovi drugari, prijatelji, superheroji koji se svakodnevno trude da im vrate osmehe na lica i omoguće brži povratak u zdravo okruženje. Naleti vrućine i visoke letnje temperature mnogima ne prijaju, a među posebno osetljivom kategorijom stanovništva nalaze se i deca stacionirana na bolničkom lečenju. Donaciju klima uređaja zvanično je ispred Meridian fondacije uručila predstavnica Jelena Jocić.

- Svedoci smo sve drastičnijih klimatskih promena. Ovih dana nas očekuje novi toplotni talas i mi smo, osluškujući meteorologe koji su najavljivali da će biti tropske temperature, kako danju, tako i noću, odlučili da Tiršovoj, jednoj od najvažnijih institucija u zemlji, doniramo rashladne klima uređaje, ne bismo li na taj način bar malo doprineli olakšanju boravka naših mališana i njihovih roditelja koji se nalaze ovde na lečenju - izjavila je Jelena Jocić.

Meridian fondacija je višegodišnjim investiranjem u javni zdravstveni sistem naše zemlje nizom donatorskih akcija do sada opremila preko 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije donirajući pri tome pomoć u vidu medicinske, tehničke i razne druge opreme.

Za ove vredne humanitarce ulaganje, u zajednicu je kreiranje boljeg sutra svih nas, a Meridian fondacija će se, prema njihovim rečima, i u narednom periodu potruditi da pomogne razne druge zdravstvene ustanove širom naše zemlje, u zavisnosti od toga gde u tom momentu pomoć bude zatrebala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLOBALNI ENERGETSKI PEJZAŽ: Energija vetra i vetroparkovi u modernoj tehnologiji