OLIMPIJSKI KOMITET DONIRAO 10 MILIONA DINARA: Kabinet za neinvazivnu dijagnostiku, portabilni ultazvuk i respiratori stižu u naše bolnice

Novosti online

15. 08. 2024. u 14:51

OLIMPIJSKI komitet Srbije, zajedno sa svojim sponzorom, donirao je Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, kardiologiji u Nišu i KBC "Dragiša Mišović" deset miliona dinara.

ОЛИМПИЈСКИ КОМИТЕТ ДОНИРАО 10 МИЛИОНА ДИНАРА: Кабинет за неинвазивну дијагностику, портабилни ултазвук и респиратори стижу у наше болнице

Foto: N. Skenderija

U Nišu će biti opremljen kompletan kabinet za neinvazivnu dijagnostiku, KBC "Dragiša Mišović" će dobiti portabilni ultrazvuk, a Sremska Kamenica respiratore.

Donaciju Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici uručio je naš olimpijski šampion u streljaštvu Damir Mikec.

- O samom Institutu ne treba mnogo trošiti reči, naš najpoznatiji institut, zna se da ste u Kamenici u pravim rukama. Stručni kadar i kardiovaskularne bolesti su jedan od najvećih uzročnika smrti danas, sam sam imao puno problema i verujem da su ova sredstva otišla u prave ruke - rekao je Mikec.

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine Aleksandar Redžek rekao je da je donacija od tri miliona dinara veliki čin za respiratorne bolesnike.

- To je veća sigurnost za naše pacijente. Bolesnici koji se leče na Institutu su sve kompleksniji jer nisu izolovane bolesti već često udružena oboljenja, respiratorna, onkološka - kazao je Redžek.

On je dodao i da se zlatni trag Olimpijskih igara preneo i na Institut i zahvalio se svim osvajačima medalja.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

CEO BEOGRAD PEVA HIMNU SRBIJE: Emotivne scene na doceku olimpijaca


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRIVREDA SE SVE VIŠE OKREĆE VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI: INNO-VERSE odlična platforma za bolje poslovanje