STIŽU PLJUSKOVI I GRMLJAVINA: RHMZ se hitno oglasio, na udaru će biti ovi delovi Srbije

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

16. 08. 2024. u 09:52

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je najnovije upozorenje na vremenske nepogode u određenim predelima.

СТИЖУ ПЉУСКОВИ И ГРМЉАВИНА: РХМЗ се хитно огласио, на удару ће бити ови делови Србије

Foto: D. Milovanović

- U brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, u toku popodneva pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom.

Od drugog dana vikenda, kako najavljuju iz RHMZ, toplotni talas biće u slabljenju, ali uz povećanje nestabilnosti.

- Sutra i za vikend veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u petak (16. avgusta) i subotu (17. avgusta) od 37 do 41 °C, a u nedelju (18. avgusta) od 33 do 38 °C. U većini mesta će biti pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći drugog dana vikenda.

- Od početka naredne sedmice promenljivo i još nestabilnije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz pojavu pljuskova i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji (iznad 20 mm za kratko vreme) uz grad i pojačan vetar. Maksimalna temperatura u manjem padu, ali će biti sparno i i dalje toplo - kretaće se u intervalu od 29 °C u zapadnoj Srbiji do 36 °C u Banatu, na istoku i jugoistoku zemlje.

Takođe, RHMZ je najavio pojavu pljuskova s grmljavinom u periodu između 8.20 i 10.20 sati.

- U naredna dva sata na krajnjem jugoistoku Srbije izolovana pojava pljuskova sa grmljavinom - stoji u najavi objavljenoj u 8.20 sati.

(Kurir)

BONUS VIDEO: MAGIČNA ETNA: Pogledajte spektakularnu erupciju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI ODUŠEVLJENI: Srbi, možda ste treći na olimpijadi, ali ste prvi u našim srcima!