MUP O POŽARIMA: U našoj zemlji, u proteklih 24 sata - 135 na otvorenom

Z.U.

16. 08. 2024. u 16:25

Na teritoriji Republike Srbije, u prethodnih 24 sata, evidentirano je ukupno 135 požara na otvorenom prostoru.

МУП О ПОЖАРИМА: У нашој земљи, у протеклих 24 сата - 135 на отвореном

Foto: MUP

Angažovano je 416 vatrogasaca-spasilaca sa 180 vozila, sedam pripadnika Helikopterske jedinice MUP, kao i 15 pripadnika specijalizovanih jedinica civilne zaštite za gašenje požara i veliki broj pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava, šumara i meštana.

Pravovremenom reakcijom pripadnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, veći požari na teritoriji Pčinjskog okruga u mestima Dobrosin, Sebrat i Brnjare, kao i u Nišavskom okrugu u naselju 9. maj su ugašeni.

Požari na otvorenom prostoru u mestu Borjanice opština Priboj, u mestu Rastovac opština Kosjerić, selu Crnoklište grad Pirot, u Beočinu, u selu Mosna opština Majdanpek-Donji Milanovac, selu Zlot, u mestu Neresnica opština Kučevo su lokalizovani i vrši se njihovo dogašivanje.

Zbog nepristupačnog terena, geografske konfiguracije i vetra promenljivog pravca i intenziteta, u mestu Gonje, opština Sjenica, gde gori oko 100 hektara četinarske šume, osim pripadnika Sektora za vanredne situacije, angažovana je i Helikopterska jedinica sa helikopterom „Super Puma“ koji je od jutros izbacio oko 52 tone vode na opožarenu površinu.

Zbog aktuelnog perioda toplog i suvog vremena pogodnog za nastanak i brzo širenje požara na otvorenom prostoru koji predstavljaju opasnost za živote i zdravlje građana i mogu prouzrokovati velike materijalne štete, MUP još jednom apeluje na građane da budu odgovorni i poštuju odredbe Zakona o zaštiti od požara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)