PRODAT TITOV STAN U NJUJORKU: Skoro dve decenije bio prazan, a evo kako sada izgleda (FOTO)

Novosti online

16. 08. 2024. u 18:34

JOSIP Broz Tito svojevremeno je imao svoj rezidencijalni stan u Njujorku tačnije penthaus u slavnoj Park aveniji. Međutim, 2018. godine, ova nekretnina, koja je bila u posedu bivše Jugoslavije, prodata je anonimnom kupcu za oko 12 miliona dolara, iako je njena prava vrednost bila znatno veća.

ПРОДАТ ТИТОВ СТАН У ЊУЈОРКУ: Скоро две деценије био празан, а ево како сада изгледа (ФОТО)

Foto: Reprint TV Novosti

Kako je svojevremeno bilo navedeno po medijima, Maršalov stan bio je procenjen na 20 miliona dolara ( oko 181.600.000 evra), ali je nakon raspada Jugoslavije prestala da pripada

Sve do momenta prodaje odnosno kupovine, dupleks stan sa šest spavaćih soba bio je prazan celih 19 godina.

Uzevši u obzir koliko je godina bio napušten, nije ni čudo što ga je potkačio zub vremena, o čemu je svojevremeno obaveštavao i Njujork Post i tada objavio fotografije stana potpuno uništenog i raspadnutog.

Ova velelepna nekretnina imala je 418 kvadrata u koje je stalo 6 soba, biblioteka kao i soba za poslugu. Sobe su krasile prelepa drvenarija, klavir, kamini, skupi tepisi i mnogobrojni antikviteti.

Vremenom su se izgradile tvrdnje da je ovaj luksuzni dupleks Tito koristio kao "bunker" nakon što su pokušali da ga likvidiraju dok je boravio u hotelu "Valdorf Astoria".

Dok stan nije prodat anonimnom kupcu, za njega su bile zainteresovane i mnog zvezde, među kojima su bili i Robert de Niro i Džek Nikolson.

(Espreso)

BONUS VIDEO: TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA: Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u Njujorku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MORAMO BITI OTPORNIJI NA SUŠE: Podaci o učestalosti žednih godina i degradaciji zemljišta u našoj zemlji