MIR I LJUBAV SU TEMELJ PREOBRAŽENJA U HRISTU: Patrijarh Porfirije služio liturgiju u manastiru Krki (FOTO)

Novosti onlajn

19. 08. 2024. u 14:33

NjEGOVA svetost patrijarh srpski Porfirije je služio 19. avgusta 2024. godine, na Preobraženje Gospodnje, svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Krki.

МИР И ЉУБАВ СУ ТЕМЕЉ ПРЕОБРАЖЕЊА У ХРИСТУ: Патријарх Порфирије служио литургију у манастиру Крки (ФОТО)

Foto: SPC

Patrijarhu su sasluživali mitropolit dalmatinski Nikodim, episkop bihaćko-petrovački Sergije, sveštenstvo i sveštenomonaštvo eparhija Dalmatinske i Beogradsko-karlovačke, uz molitveno učešće mnogobrojnog vernog naroda.

Foto: SPC

Patrijarh Porfirije je tom prilikom naglasio da su mir i ljubav osnovni principi života u Hristu, naglašavajući značaj preobražaja čoveka iznutra koji vodi ka istinskoj duhovnoj obnovi i skladu sa Božjom tvorevinom:

– Bez mira suvišno je i, da ne kažemo, bezumno govoriti o bilo čemu, a mir je uvek dar Božji. Mir se daje onome ko je otvoren za reč Božju, za reč Hristovu. Onda kada razumemo reč Hristovu sve u našem životu počinje da biva u skladu sa Njegovom rečju. Ako smo na stranputici, ako smo daleko od sebe, od svojih bližnjih, ako smo daleko od Boga, kada poslušamo reč Hristovu i unesemo je u svoj život i ona počne da biva naš zakon, mi se preobražavamo polako, korak po korak, usklađujemo se sa Bogom, usklađujemo se sa sobom, a onda tako usklađeni počinjemo da živimo sa svim što je tvorevina Božja, u skladu sa ljudima koji su oko nas i koje susrećemo, ali i u skladu sa čitavom tvorevinom Božjom, u skladu sa prirodom.

BONUS VIDEO:

Kako je nastao NED? Uništavali su Jugoslaviju, sada razaraju Srbiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE PROKLETA JE AMERIKA: NBA liga se oglasila o Nikoli Jokiću (i ne samo o njemu)