DECA BEZBEDNA NA INTERNETU: Održano na desetine radionica u letnjim sportskim kampovima, "brend" izvozimo u Izrael

V.C.

19. 08. 2024. u 15:30

U okviru Digitalnog letnjeg karavana stručnjaci Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu Ministarstva informisanja i telekomunikacija održali su tokom letnjeg raspusta desetine obrazovnih programa u sportskim kampovima širom Srbije. Stotine dece, polaznika, kroz interaktivna predavanja upoznalo se sa načinima za bezbedno korišćenje interneta.

ДЕЦА БЕЗБЕДНА НА ИНТЕРНЕТУ: Одржано на десетине радионица у летњим спортским камповима, бренд извозимо у Израел

Ministarstvo informisanja i telekomunickacija

Već u prvim danima nastupajuće školske godine Nacionalni kontakt centar, kako su objavili, nastaviće sa radom na jačanju svesti o bezbednosti dece na internetu i važnosti razvijanja veština digitalne pismenosti u cilju zaštite od opasnosti u digitalnom svetu. Ujedno, on će po prvi put svoje obrazovne programe realizovati i u Republici Srpskoj.

Tokom cele nastupajuće školske godine, učenici, nastavnici i roditelji u Srbiji i Srpskoj imaće priliku da steknu znanja o načinima bezbednog korišćenja mreže preko različitih programa, radionica i stručnih obuka.

- Nekoliko država, poput Izraela, prepoznalo je rezultate našeg Nacionalnog kontakt centra i izrazilo interes da istovetne programe organizuju u svojim državama. Dve nacionalne platforme, pod nazivom "Pametno i bezbedno" i "Čuvam te", čije aktivnosti realizuju stručnjaci Kontakt centra, preći će granice naše zemlje i dopreti do dece u nekoliko država, što predstavlja veliko priznanje celokupnom timu Ministarstva - navode u ovom reosru.

Iz Nacionalnog kontakt centra poručuju deci i roditeljima:

- U slučaju da vas bilo ko maltretira, uznemirava, vređa ili na bilo koji način ugrožava vašu bezbednost na internetu, Kontakt centru se možete obratiti putem dobro poznatog broja 19833. Pozivi su besplatni i anonimni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRAGANA MIĆALOVIĆ U SUZAMA: Glumica briznula u plač - Bliži se kraj ovom haosu (FOTO)