RUKA PRIJATELJSTVA ZA NAPUŠTENE LJUBIMCE: Meridian fondacija donirala prihvatilištu za pse i mačke u Somboru (VIDEO)

Promo

20. 08. 2024. u 10:00

Meridian fondacija novčanom donacijom pomogla prihvatilište za pse i mačke

РУКА ПРИЈАТЕЉСТВА ЗА НАПУШТЕНЕ ЉУБИМЦЕ: Меридиан фондација донирала прихватилишту за псе и мачке у Сомбору (ВИДЕО)

Foto: Stefan Todorović

Usled visokih temperatura i prave tropske atmosfere, brojne životinje se nalaze u bespomoćnim situacijama u kojima su konstantno izložene nedostatku vode, hrane i zdravstvene nege. Zvaničnih podataka koliko pasa i mačaka boravi na ulicama, gotovo da i nema, ali azili i prihvatilišta odavno nemaju kapacitete za smeštaj svih krznenih prijatelja kojima je potrebna pomoć.

Troškovi čuvanja životinja veoma su visoki, jer je često, pored obroka, redovne vakcinacije i veterinarskih pregleda, potrebno i lečenje. Sem državnih institucija, postoji nekolicina ljudi velikog srca i nesebičnog zalaganja koji su svoje živote posvetili jednoj plemenitoj misiji kakva je spasavanje nezbrinutih životinja. Među takvim ljudima, nalazi se i Branimir Abadžin koji se danonoćno bori za naše najbolje prijatelje.

Meridian fondacija je, prepoznavši Branimirovu veliku brigu i nesebično zalaganje, odlučila da novčanom donacijom pomogne prihvatilište za pse i mačke u Somboru i shodno njihovim potrebama umanji veterinarske troškove koji na tako veliki broj životinja iziskuju pozamašne svote novca.

“Sve životinje su pronađene na putu ili su prijavljene da su negde ostavljene. Prvi korak je pregled kod veterinara, da proverimo u kakvom su stanju. Onda sledi smeštaj, sterilizacija i sve ostalo što je potrebno. Pokušavamo da ih udomimo, ali većina završi ovde. Ukupno imamo preko 60 mačaka i skoro 80 pasa. Imamo još dve kuće u Somboru u kojima boravi ostatak životinja, nešto je u stacionaru, a manji broj u privatnim smeštajima, odnosno fosterima”, izjavio je Branimir Abadžin.

Predstavnica Meridian fondacije Jelena Jocić, iskoristila je ovu situaciju da javno pozove sve ljubitelje životinja da se ukoliko su u mogućnosti odazovu akciji udomljavanja i da na adresi somborskog prihvatilišta za pse i mačke potraže svog novog krznenog prijatelja.

“Preko dvesta pasa i mačaka koji se nalaze ovde čekaju svoj dom. Apelujemo na sve ljubitelje životinja da pozovu broj 0658236479 i da možda pronađu svog najboljeg druga”, istakla je Jelena Jocić.

Svrha uplate: Pomoć životinjama

Primalac: Branimir Abadžin,

Broj tekućeg računa: 265-0000000660936-73 (Srbija)

Da bi napuštenim životinjama pomogli, ono što mi kao pojedinci možemo da učinimo je da na ulicama životinjama redovno ostavljamo posude sa vodom, kako bi tim “otpisanim” živim bićima bar malo olakšali boravak na tako visokim temperaturama.

Briga o životinjama zahteva vreme, posvećenost, pažnju i naša je potreba da se o njima staramo podjednako kao o sebi. Meridian fondacija već godinama unazad, svojim humanim programom ne zaobilazi ni životinje, a sve to čini sa jedninstvenim zadatkom da naši četvoronožnim prijatelji opet budu sigurni i srećni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TELEKOMUNIKACIJE U SLUŽBI ČOVEČANSTVA: Put ka održivoj budućnosti