"NAJGORI POKUŠAJ PODRIVANJA AUTORITETA" Popović: "Eko straža" stavlja metu na čelo sudijama i tužiocima

Tanjug

23. 08. 2024. u 14:36

MINISTARKA pravde Maja Popović osudila je najavu "Eko straže" da će pripremiti registar sudija i tužilaca koji su sankcionisali osobe koje su tokom protesta remetili javni red i mir, i istakla da na taj način stavljaju metu na čelo ljudima koji rade svoj posao u skladu sa zakonom i profesionalnom etikom.

НАЈГОРИ ПОКУШАЈ ПОДРИВАЊА АУТОРИТЕТА Поповић: Еко стража ставља мету на чело судијама и тужиоцима

Foto N. Fifić

- Najava Eko straže da će pripremiti registar sudija i nosilaca javnotužilačke funkcije jer su radili svoj posao i sanckionisali one koji su kršili zakone Srbije, remetili javni red i mir tokom protesta, predstavlja najgori pokušaj podrivanja autoriteta i nepristrasnosti suda i javnog tužilaštva - izjavila je Popovićeva, a navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Ona je naglasila da je jasno da je namera lažnih ekologa da izvrše uticaj na rad sudija i tužilaca i da ih tim registrom zastraše.

- Niko nema pravo da pravi spiskove sudija i tužilaca koji štite zakone naše zemlje - istakla je ona i dodala da se "Eko straža" kroz takozvanu želju za "procesuiranjem sudija i javnih tužilaca u okviru tranzicione pravde - podsmeva vladavini prava u Srbiji.

Popović se osvrnula na najavu da će se obratiti Savetu Evrope i podsetila da je Srbija dobila pozitivne ocene od savetodavnih tela te organizacije, jer, kako je dodala, u zakonodavstvu primenjuju najviše standarde.

Pokret "Eko straža" je inače najavio da priprema registar tužilaca i sudija koji su, kako tvrde, zloupotrebili svoja prava u vršenju službene dužnosti i da će to dostaviti Savetu Evrope, ekološkim i organizacijama za ljudska prava, sa zahtevom da se prema njima preduzmu sankcije.

BONUS VIDEO: Šok na N1! Pitali dopisnika zašto se u Nemačkoj ne kopa litijum - Kopa se i tek će da se kopa!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje