BESPLATNI UDŽBENICI ZA ĐAKE U 10 OPŠTINA: U ovim lokalnim samoupravama osnovci neće plaćati knjige

Tanjug

27. 08. 2024. u 10:28

MINISTARKA za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski najavila je danas da će "Dani porodice" biti održani 7. septembra u Zrenjaninu, u Perlezu, i istakala je da je za 10 lokalnih samouprava u Srbiji Ministarstvo obezbedilo besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola.

БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ ЗА ЂАКЕ У 10 ОПШТИНА: У овим локалним самоуправама основци неће плаћати књиге

Foto N. Karlić

Ona je istakla da očekuje da Dani porodice budu organizovani i u drugim gradovima i da će ministarstvo dati podršku, jer, kako je navela, porodica je stub društva.

- U Zrenjaninu biće predstavnici skoro svih lokalnih samouprava, i zatražiću od njih da potpišemo zajedničku izjavu u kojoj se porodica prepoznaje kao zajednički interes svih gradova i opština. Vlada Srbije je u ovom mandatu prepoznala da je porodica tema broj jedan, da je preduslov našeg opstanka, ali je neophodno da se lokalne institucije podrže u zajedničkoj borbi. Da zaustavimo pad nataliteta, a onda da vidimo kako da ga podstičemo - rekla je ministarka za TV Hepi.

Ona je dodala da će 2. septembra otići u Bogatić, gde će u Salašu Crnobarskom biti otvorena škola.

Osim Bogatića, besplatne udžbenike dobiće učenici još 10 lokalnih samouprava.

- To će biti za decu od prvog do četrvrtog razreda, negde i do osmog. Biće mi zadovoljstvo da učestvujem u podeli. Mislim da je ovo pravi put da se nađemo porodicama i roditeljima pred početak školske godine. Pored dece iz Bogatića, udžbenike će dobiti deca iz Kule, Crvenke, Malog Crnića, Petrovca na Mlavi, Prokuplja, Osečine - dodale je ona.

BONUS VIDEO: IZNENADNI PLjUSAK U SMEDEREVU: Po sunčanom danu i tropskih 37 stepeni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA NARKO TENISERKA: Sa maloletnikom švercovala 8,5 kilograma marihuane, a sada je na suđenju saznala sudbinu