RHMZ POPALIO ALARME ZBOG ČAK TRI POJAVE: Stižu jaki pljuskovi sa grmljavinom i gradom

Novosti online

27. 08. 2024. u 11:16

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod izdao je najnovije upozorenje, a odnosi se na pojavu jakih pljuskova sa gradom.

РХМЗ ПОПАЛИО АЛАРМЕ ЗБОГ ЧАК ТРИ ПОЈАВЕ: Стижу јаки пљускови са грмљавином и градом

Foto: P. Milošević

U zapadnoj polovini Srbije, kao i na teritoriji Banata i Bačke danas izolovana pojava kratkotrajno jakih pljuskova sa grmljavinom i sitnim gradom uz količinu padavina veću od 20 mm za kratko vreme.

Popaljeni meteoalarmi zbog tri pojave

U celoj Srbiji danas je na snazi žuto upozorenje na ekstremno visoke temperature, osim u Pomoravlju, istočnoj i jugozapadnoj Srbiji, gde je zbog ove pojave upaljen narandžasti alarm.

U celoj Srbiji na snazi je takođe i upozorenje na grmljavinu, koje je u delu zemlje u žutoj boji, dok je u sledećim delovima narandžasto: Bačka, Banat, Srem, Zapadna Srbija, Šumadija, Jugozapadna Srbija.

Na snazi je i narandžasto upozorenje na pljuskove i to u sledećim delovima zemlje: Bačka, Banat, Srem, Zapadna Srbija, Šumadija, Jugozapadna Srbija.

Žuto upozorenje znači da vreme može biti opasno, dok narandžasti meteoalarm predstavlja opasno vreme intenziteta opasnog po ljude i životinje.

Vremenska prognoza do kraja nedelje

Danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, toplo, ali nestabilno, pa se očekuju i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom i prosečnom količinom padavina koja u većini mesta neće biti velika (od 5 do 10 l/m2) dok se izolovano u zapadnoj polovini Srbije, kao i na području Banata i Bačke može javiti i kratkotrajno jači pljusak sa sitnim gradom uz količinu padavina veću od 20 l/m2 za kratko vreme. Maksimalna temperatura od 31 do 35 °C.

U sredu i četvrtak promenljivo oblačno i dalje toplo sa dužim sunčanim intervalima, a u oblastima južnije od Save i Dunava uz lokalni razvoj oblačnosti i sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom.

Od petka do nedelje (od 30. 8. do 1. 9) pretežno sunčano i toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 30 do 34 °C.

BONUS VIDEO: IZNENADNI PLjUSAK U SMEDEREVU: Po sunčanom danu i tropskih 37 stepeni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

URSULU FON DER LAJEN ČEKA PAKAO U EU: Ona još nije ništa videla