UMRO RADOSLAV RADE NEGOJEVIĆ: Ugledni novinar sa Kosova i Metohije preminuo posle kraće i teške bolesti

D. Z.

28. 08. 2024. u 15:01

RADOSLAV Rade Negojević, poznati novinar sa Kosova i Metohije, preminuo je sinoć u Kosovskoj Mitrovici posle kraće i teške bolesti. Novinarstvom se bavio više od 40 godina. Negojević je rođen 22. juna 1950. godine u Istoku na Kosovu i Metohiji, a završio je Višu pedagošku školu u Prizrenu.

УМРО РАДОСЛАВ РАДЕ НЕГОЈЕВИЋ: Угледни новинар са Косова и Метохије преминуо после краће и тешке болести

foto privatna arhiva

Od 1974. do 1980. godine radio je kao novinar Televizije Priština. Od 1980. do 1999. bio je novinar i šef dopisništva Politike Ekspres iz Prištine.

Od 2000. do 2003. godine radio je kao urednik na RTS-u, a nakon toga kao urednik i novinar na TV Most. Kao dugogodišnji novinar sa Kosova i Metohije bio je svim srcem predan poslu deleći sudbinu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Bez straha se nebrojano puta izlagao riziku kako bi na što verodostojniji način prikazao okolnosti i teškoće sa kojima se srpski narod na ovim prostorima suočavao. Rade Negojević, kako su ga zvali prijatelji, bio je poštovan među kolegama zbog predanosti sa kojom je obavljao svoj posao, ali i želje da svima, pogotovu početnicima u novinarstvu, pomogne i da pravi savet.

Dobitnik je mnogobrojnih godišnjih novinarskih nagrada i priznanja, ali ono što ga je posebno odlikovalo bila je neizmerna ljubav prema Kosovu i Metohiji, a naročito prema Prištini gde je proveo jedan deo života.

Pogađala ga je sudbina Srba na Kosovu i Metohiji, posebno poslednja dešavanja na severu pokrajine, gde je izbegao, pronašavši utočište u Kosovskoj Mitrovici. Negojević, koji je iza sebe ostavio suprugu i dve kćerke, biće sahranjen sutra, na groblju u Rudaru, kod Zvečana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

URSULU FON DER LAJEN ČEKA PAKAO U EU: Ona još nije ništa videla