OPREZ, NA SNAZI ŽUTI METEOALARM: Cela Srbija pod naletom vreline, jedino ovaj grad odoleva (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

30. 08. 2024. u 08:21

NA teritoriji Srbije danas je, prema izveštaju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na snazi žuti meteoalarm svuda osim na području jednog grada - Beograda.

ОПРЕЗ, НА СНАЗИ ЖУТИ МЕТЕОАЛАРМ: Цела Србија под налетом врелине, једино овај град одолева (ФОТО)

Foto: Shutterstock

Dakle, dok se mapa cele zemlje žuti zbog upozorenja na temperature ili padavine, jedino zeleno područje je trenutno označeno za prestonicu.

Podsetimo, žuti meteoalarm označava da vreme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Kako savetuju iz RHMZ, treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima i ne treba preduzimati nepotrebne rizike.

Foto: RHMZ printscreen

 

Bačka, Banat, Srem i zapadni delovi zemlje su u žutom usled očekivanih veoma visokih temperatura, ali to nije slučaj sa ostatkom zemlje.

Šumadija, Pomoravlje, istočni, jugoistočni i jugozapadni delovi zemlje, kao i Kosovo i Metohija se "žute" zbog najave grmljavine, međutim, za jugoistočnu, jugozapadnu, kao i teritoriju Kosova i Metohije najavljene su i padavine.

Podsećanja radi, danas će na severu Srbije biti sunčano. U ostalim predelima biće promenljivo oblačno, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, naročito u južnim, jugoistočnim i istočnim predelima, u Pomoravlju, donjem Podunavlju, u Braničevskom okrugu i na jugu Banata. Duvaće umeren, tokom dana i pojačan severoistočni vetar. Jutarnja temperatura od 14 do 20 °C, maksimalna dnevna od 26 °C na jugu do 34 °C na severu Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ RAZBESNEO AMERE: Oglasio se i dežurni novakomrzac