OGLASIO SE MUP: Upućen važan apel roditeljima

Novosti online

01. 09. 2024. u 17:25

SAOBRAĆAJNA policija će povodom početka školske godine vršiti kontrolu u zonama škola i preduzimati sve mere prilikom ovih kontrola kako bi se očuvao nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a prevashodno đaka pešaka, saopštio je danas MUP.

ОГЛАСИО СЕ МУП: Упућен важан апел родитељима

Foto: Printskrin Instagram/mupsrbije

Policijski službenici saobraćajne policije apeluju na roditelje da ukažu deci na pravila bezbednog učešća u saobraćaju, te da ih savetuju da pre stupanja na kolovoz obavezno pogledaju levo i desno, da bi se uverili da mogu bezbedno stupiti na kolovoz i bezbedno preći.

- Takođe, neophodno je da kolovoz prelaze na obeleženim pešačkim prelazima i da obavezno to čine isključivo kada je na semaforu za pešake upaljeno zeleno svetlo, kao i da ne koriste mobilni telefon i slušalice kada prelaze preko kolovoza - naveli su iz MUP-a.

Prema saopštenju, neophodno je ukazati deci i da kolovoz prelaze najkraćim putem, bez trčanja, kao i da vode računa da ih vozači vide pre prelaska, odnosno da put ne prelaze između parkiranih vozila, kao i da se uvere da je vozač počeo da koči.

- Poželjno je da u popodnevnoj smeni đaci pešaci nose retroreflektujuće delove na odeći i obući ili svetloodbojni prsluk, kako bi ih vozači bolje uočili i da paze kada izlaze iz autobusa, i da ne prelaze kolovoz ispred ili iza zaustavljenog autobusa, već kada autobus ode sa stajališta - ukaza Uprava saobraćajne policije poželela je svim roditeljima i đacima bezbedan i srećan početak nove školske godine.

(B92)

BONUS VIDEO:
NAJDUŽI STAKLENI TOBOGAN NA SVETU: Pogledajte kako izgleda spuštanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO ZBOG ČEGA JE SRBINU ODUZETA MEDALJA U PARIZU: Ovaj potez ih otkrio