SRBIJA NA UDARU PLJUSKOVA SA GRMLJAVINOM: Sutra nagla promena, moguća čak i oluja (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

04. 09. 2024. u 12:55

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod oglasio se na svom zvaničnom sajtu najnovijim saopštenjem.

СРБИЈА НА УДАРУ ПЉУСКОВА СА ГРМЉАВИНОМ: Сутра нагла промена, могућа чак и олуја (ФОТО)

Foto: P. Milošević

- Na jugozapadu Srbije u toku popodneva promenljivo oblačno sa lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

DANAS I SUTRA VEOMA TOPLO, U PETAK MANjI PAD TEMPERATURE

Danas i sutra (4 —5. septembra) pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 32 do 37 °C, a uz lokalni razvoj oblačnosti retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom očekuje se tek ponegde na zapadu i jugu Srbije.

U petak (6. septembra) promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno pa se očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura u manjem padu, ali će i dalje biti toplo - maksimalne vrednosti u većini mesta od 30 do 32 °C.

U subotu (7. septembra) se lokalni pljuskovi očekuju još ponegde u Banatu, na istoku zemlje i u brdsko-planinskim predelima. U ostalim krajevima duži sunčani intervali.

U nedelju (8. septembra) pretežno sunčano i ponovo veoma toplo (od 30 do 35 °C). Krajem dana u košavskom području jugoistočni vetar u pojačanju.

Sledeće sedmice (od 9. septembra) promenljivo, povremeno kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom, a početkom sedmice u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak, na jugu Banata olujni jugoistočni vetar (košava). Maksimalna temperatura od 28 do 31 °C - stoji na sajtu RHMZ-a.

Foto: Printskrin/RHMZ

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODLUKA PORODICE - BEZ OBDUKCIJE: U jednom trenutku više nije mogao da diše, noćas se stanje naglo pogoršalo i više nije bilo spasa