STIŽE NEVREME: RHMZ izdao upozorenje - očekuje se pljusak u naredna dva sata

Novosti online

04. 09. 2024. u 18:15

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je najnovije upozorenje i najavio u naredna dva sata prmenu vremena.

СТИЖЕ НЕВРЕМЕ: РХМЗ издао упозорење - очекује се пљусак у наредна два сата

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

RHMZ je najavio pojavu pljuskova sa grmljavinom u naredna 2 sata najpre jugu i jugozapadu Srbije i u oblasti Homolja i Borskog okruga.

Sutra (04. 09.) biće prema prognozama meteorologa pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 32 do 37 stepena, acuz lokalni razvoj oblačnosti očekuje se i pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom ponegde na zapadu i jugu Srbije.

Sledeće nedelje promenljivo vreme

U petak će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno pa se očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura će biti u manjem padu, ali će i dalje biti toplo - maksimalne vrednosti u većini mesta od 30 do 32 °S.

U subotu se lokalni pljuskovi očekuju još ponegde u Banatu, na istoku zemlje i u brdsko-planinskim predelima. U ostalim krajevima duži sunčani intervali. U nedelju će biti pretežno sunčano i ponovo veoma toplo (od 30 do 35 °S). Krajem dana u košavskom području jugoistočni vetar u pojačanju.

Sledeće nedelje RHMZ najavljuje promenljivo vreme, povremeno kratkotrajnu kišu ili lokalne pljuskove sa grmljavinom, a početkom nedelje u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak, a na jugu Banata olujni jugoistočni vetar (košava). Maksimalna temperatura od 28 do 31 °S.

(blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena leti iz tenisa zbog dopinga?!