"ZADNJI VOZ ZA ČAČAK": Telo Bore Čorbe večeras stiže u rodni grad

V. ILIĆ

05. 09. 2024. u 13:58

TELO preminulog Bore Đorđevića, kako saznaju “Novosti”, biće iz Slovenije dopremljeno tokom večernjih sati u kapelu Opšte bolnice u Čačku. Posle pet i po decenija Bora se, po sopstvenoj želji, vraća u svoj rodni kraj, ovoga puta u svoju večnu kuću na Gradskom groblju u gradu na Zapadnoj Moravi.

ЗАДЊИ ВОЗ ЗА ЧАЧАК: Тело Боре Чорбе вечерас стиже у родни град

Foto: Zoran Jovanović Mačak

Sahrana ikone jugoslovenskog rokenrola zakazana je za subotu, 7. septembar. Istog dana, u 11 časova u Kulturnom centru u Čačku biće održana komemoracija, potom u 13 sati članovi porodice primaće saučešća u kapeli na Gradskom groblju, u 14 časova predviđeno je opelo koje će držati sveštenici čačanske crkve Svetog Vaznesenja, a u 14.30 sati planirano je da kovčeg sa posmrtnim ostacima Bore bude spušten u grobno mesto na Gradskom groblju.

- Pre nekoliko godina zajedno sa Borom posetili smo grobno mesto njegovih roditelja na čačanskom groblju. Tom prilikom on je i izabrao grobno mesto za sebe. Njegova želja bila je da počiva u Čačku - rekao nam je gradonačelnik Milun Todorović, inače veliki prijatelj Bore Čorbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ONA JE SESTRA BORE ČORBE: Reč je o našoj poznatoj pevačici koja je bila sa njim u najtežim trenucima (FOTO)