MUP INTERVENISAO NA GAŠENJU 167 POŽARA U ROKU OD 24 SATA: Nema povređenih ni oštećenih objekata

Novosti online

05. 09. 2024. u 21:47

PRIPADNICI Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije intervenisali su na gašenju 167 požara na otvorenom prostoru za 24 sata, saopštio je danas MUP, navodeći da nema ugroženog stanovništva, niti objekata.

МУП ИНТЕРВЕНИСАО НА ГАШЕЊУ 167 ПОЖАРА У РОКУ ОД 24 САТА: Нема повређених ни оштећених објеката

Foto MUP

U saopštenju se navodi da sve snage Sektora za vanredne situacije rade na lokalizaciji ovih požara.

Ističe se da je na gašenju požara u mestu Bogutovac u opštini Kraljevo, prema Troglavu, na površini od oko 150 hektara, angažovano 45 vatrogasaca-spasilaca sa 15 vozila i tri ATV vozila.

Na licu mesta nalazi se 46 pripadnika "Srbijašuma" sa 10 vozila, pet padobranaca DVD Bogutovac, kao i nekoliko lovaca Lovačkog društva Bogutovac.

Angažovani su i helikopteri MUP-a, "Kamov Ka-32" i "Super Puma" koji su na površinu zahvaćenu požarom izbacili ukupno 109 tona vode, navodi se u saopštenju. Ističe se da su na teritoriji Bor-Kladovo u selu Velika Kamenica, gde gori trava i nisko rastinje, angažovana 42 vatrogasca-spasioca sa 16 vozila, kao i šest pripadnika DVD sa jednim vozilom.

Napominje se da je sprečeno širenje požara ka kućama, kao i salašima i torovima, a da su sve snage preusmerene na gašenje ka drugom kraku požara ka mestu Malajnica na površini od oko 40 hektara.

Angažovano je 11 vatrogasaca-spasilaca sa četiri vozila na gašenju požara na teritoriji Prijepolje-Priboj u Trnaku gde gori nisko rastinje i mešovita šuma na nepristupačnom terenu, na površini od oko 100 hektara.

Požar u selu Darosava kod Aranđelovca ugašen je jutros. Navodi se da u mestu Donje Komarice u opštini Kragujevac gori trava, nisko rastinje i listopadna šuma na površini od oko 15 hektara, a da je na gašenju angažovano 13 vatrogasaca-spasilaca sa pet vozila.

Vatrogasci-spasioci angažovani su i na gašenju požara u mestu Vinci u opštini Veliko Gradište, gde je požarom zahvaćena trava i nisko rastinje na površini od oko 60 hektara, kao i u mestu Staro Momčilovo u opštini Žitorađa i u Brusu kod Kruševca, navodi se u saopštenju MUP-a.

BONUS VIDEO:

NA PLANINI TROGLAV KOD KRALjEVA JEDINICA MUPA U AKCIJI GAŠENjA POŽARA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN OTKRIO KO JE RUSIMA FAVORIT NA AMERIČKIM IZBORIMA: Ako se tako zarazno smeje...