"TO JE PITANJE OD NAJVEĆEG ZNAČAJA" Vučić: Važni besplatni pregledi i rano otkrivanje bolesti radi uspešnog lečenja

Novosti onlajn

08. 09. 2024. u 08:21

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poručio je jutros tokom posete Domu zdravlja "Dr Milenko Marin" u Loznici da su besplatni preventivni pregledi koji se sprovode u zdravstvenim ustanovama u celoj Srbiji veoma važni za rano otkrivanje bolesti i uspešno lečenje.

ТО ЈЕ ПИТАЊЕ ОД НАЈВЕЋЕГ ЗНАЧАЈА Вучић: Важни бесплатни прегледи и рано откривање болести ради успешног лечења

FOTO: Novosti

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao predsedniku da se svake nedelje organizuju besplatni pregledi, jer građanima više za to odgovara nedelja od subote.

Predsednik je razgovarao sa zdravstvenim radnicima i pitao za njihove uslove rada, a Lončar je rekao da oni koji rade besplatne preventivne preglede ne dobijaju za to novac, ali da dobijaju slodan dan tokom nedelje.

Vučić je lekarima i sestrama poručio da oni rade najvažniji posao.

- Jer je to pitanje od najvećeg značaja - zdravlje za sve naše ljude i našu zemlju. I sve što otkrijemo na vreme, što može da znači uspešno lečenje za te ljude je i život za celu zemlju. Hvala vam na vašem trudu. Ne postoji u zemlji važniji posao od vašeg posla - poručio im je Vučić.

Videćemo da vam plate budu ponovo nešto veće, dodao je Vučić. Kazao je da će država ubrzati i radove na bolnici u Loznici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠIPTARSKA BRUKA! Novi skandal na meču TZV. Kosova - Dočekali Rumune zastavama UČK i Albanije (VIDEO)