VELIKO INTERESOVANJE: Do 11 sati preventivne preglede obavilo 10.680 građana

Novosti onlajn

08. 09. 2024. u 13:45

UKUPNO 10.680 građana obavilo je danas do 11 sati pregled u nekoj od 200 zdravstvenih ustanova u Srbiji, u okviru akcije preventivnih pregleda koju je organizovalo Ministarstvo zdravlja.

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ: До 11 сати превентивне прегледе обавило 10.680 грађана

D. Milovanović

Kako su u Ministarstvu zdravlja rekli za Tanjug, preglede je obavilo 9.829 odraslih i 851 dete. U svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji danas se u organizaciji Ministarstva zdravlja od 8 do 17 časova obavljaju besplatni preventivni zdravstveni pregledi.

Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, u prilici su da besplatno obave pregled pluća, i urade tumor markere CEA (CEA), CA19-9 (CA19-9) i AFP (Alpha Fetoprotein).

Građani mogu bez zakazivanja da izmere krvni pritisak i provere nivo šećera u krvi, urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena kao i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

Pored toga, i ove nedelje, zbog velikog interesovanja roditelja, biće organizovani i sistematski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, u cilju što ranije dijagnostike svih eventualnih nepravilnosti u rastu i razvoju najmlađih, i blagovremene korekcije istih, navodi se iz resornog ministarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠIPTARSKA BRUKA! Novi skandal na meču TZV. Kosova - Dočekali Rumune zastavama UČK i Albanije (VIDEO)