SEPTEMBAR RAZREŠAVA DILEME: Predrag Rajić o političkoj zbilji u Crnoj Gori (VIDEO)

J. S.

08. 09. 2024. u 18:12

POSEBNO zanimljiv biće aktuelni mesec septembar u Crnoj Gori, važnoj državi u našem regionu ali i zato što trećinu populacije u toj zemlji čine etnički Srbi - naglašava geopolitički analitičar Predrag Rajić.

СЕПТЕМБАР РАЗРЕШАВА ДИЛЕМЕ: Предраг Рајић о политичкој збиљи у Црној Гори (ВИДЕО)

Predrag Rajić/Foto KCNS

Političku situaciju u Crnoj Gori, smatra Rajić,  potrebno je pratiti i zbog stabilnosti u regionu i činjenice da smo bliski istorijski. U Podgorici živi skoro trećina crnogorske populacije, tako da je ona uvek dobar pokazatelj političke situacije u celoj državi.

- Iako je crnogorska prestonica nešto naklonjenija građanskoj opciji, nego što je to državni nivo, nema boljeg primera na kom bismo mogli da pratimo kako stoje postojeće stranke, i koliku podršku imaju. Biće zanimljivo pratiti da li će neke novoformirane koalicija dati novu energiju i poboljšati svoje izborne rezultate.  Srpske stranke će ovog puta na izbore izaći zajedno, i tako pokušati da ostvare procentualno veći broj glasova.- ističe Rajić.

U septembru u Podgorici, kaže Rajić,  biće zanimljiva trka koja će  u velikoj meri  pokazati koliko građani Crne Gore veruju u novi projekat uvećavanja plata i penzija kroz zaduživanje, da li je to nešto što uživa podršku, i na koji način će birači srpske orijentacije reagovati na činjenicu da su srpske stranke po prvi put nakon dugo godina ušle u vladu Crne Gore.

Predavanje geopolitičkog analitičara Predraga Rajića  „IZBORNI SEPTEMBAR"  može se  pogledati na  Jutjub kanalu KCNS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ČISTOG VAZDUHA ZA PLAVO NEBO: Put ka održivoj budućnosti kroz obnovljive izvore energije