SPEKTAKL ZA GRAĐANE U NEDELJU U BATAJNICI: Uveliko teku pripreme za prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Zastava 2024“ (FOTO)

Novosti onlajn

10. 09. 2024. u 14:02

MINISTARSTVO odbrane i Vojska Srbije povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, intenzivno se pripremaju za prikaz sposobnosti „Zastava 2024“, koji će biti održan u nedelju, 15. septembra, na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

СПЕКТАКЛ ЗА ГРАЂАНЕ У НЕДЕЉУ У БАТАЈНИЦИ: Увелико теку припреме за приказ способности Војске Србије „Застава 2024“ (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Na prikazu će biti angažovano više od 6.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2.500 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 50 vazduhoplova.

Foto: Ministarstvo odbrane

Posetioci će biti u prilici da pogledaju letački program, prikaz dela sposobnosti specijalnih snaga i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, kao i defile jedinica Vojske Srbije.

Foto: Ministarstvo odbrane

Kapije vojnog aerodroma u Batajnici biće otvorene od 9.30 časova, a svi zainteresovani građani moći će da do 15 časova obiđu taktičo-tehnički zbor savremenog naoružanja i vojne opreme, kao i sredstava u razvoju.


Radi priprema i realizacije letačkog programa, vazduhoplovi Vojske Srbije izvršiće više naleta iznad područja Grada Beograda od 10. do 15. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE TO: Dejan Stanković dobio najviše glasova, a nije izabran za trenera meseca