OBILNE PADAVINE ĆE SE SRUČITI I NA OVE DELOVE ZEMLJE DO KRAJA DANA: Upaljen najviši stepen upozorenja u Srbiji

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

10. 09. 2024. u 16:20

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod upozorio je na obilne padavine na području cele Srbije, a upozorenje je na snazi tokom današnjeg dana i u noći ka sredi.

ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ ЋЕ СЕ СРУЧИТИ И НА ОВЕ ДЕЛОВЕ ЗЕМЉЕ ДО КРАЈА ДАНА: Упаљен највиши степен упозорења у Србији

Foto: D. Milovanović

RHMZ izdao je najnovije upozorenje da će do kraja dana biti oblačno i svežije sa kišom, osim na severu Banata, u Bačkoj, Sremu i većem delu zapadne Srbije gde su padavine prestale.

Obilne padavine do kraja dana očekuju se na istoku i jugu Srbije (naročito u Zaječarskom, Nišavskom, Pirotskom, Topličkom, Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, kao i na području Kosova i Metohije), gde se prosečno očekuje od 30 do 60 l/m2 za 24 h, a lokalno i više, najavljuje RHMZ.

Upaljen najviši stepen upozorenja

Na teritoriji cele Srbije na snazi je žuti meteoalarm zbog pljuskova, dok je narandžasto upozorenje upaljeno na teritoriji Kosova i Metohije i Šumadije.

Najviši stepen upozorenja - crveni meteoalarm na snazi je u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.

Foto: Printskrin

Crveni meteoalarm znači da je vreme vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi, piše Blic.

BONUS VIDEO: ŽENA SAVREMENOG DOBA PRED IZAZOVIMA: Najrazličitijih faktori razaraju porodicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CEO kompanije Meridianbet predstavljao region na Citi 2024 Global TMT u NJujorku