Nove fiskulturne sale za učenike u Žitištu i Ravnom Topolovcu uz podršku NIS-a

Promo

10. 09. 2024. u 18:25

OSNOVNA škola „Sveti Sava“ u opštini Žitište, zahvaljujući programu „Zajednici zajedno“ kompanije NIS, ulazi u novu školsku godinu sa obnovljenim fiskulturnim salama u školskim objektima u Ravnom Topolovcu i Žitištu.

Нове фискултурне сале за ученике у Житишту и Равном Тополовцу уз подршку НИС-а

Foto: NIS

Osnovna škola „Sveti Sava“ u opštini Žitište, zahvaljujući programu „Zajednici zajedno“ kompanije NIS, ulazi u novu školsku godinu sa obnovljenim fiskulturnim salama u školskim objektima u Ravnom Topolovcu i Žitištu.

Projekat je uspešno realizovan u okviru prošlogodišnjeg, jubilarnog 15. ciklusa programa, čiji je cilj osavremenjivanje uslova za obrazovanje i unapređenje infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola, kao i podizanje kapaciteta naučnih ustanova.

Foto: NIS

Ovim projektom, koji je obuhvatio dve fiskulturne sale u ukupnoj površini od 1900 kvadratnih metara, obezbeđeno je zdravije i sigurnije okruženje za učenike. Renovirane sale sada su na raspolaganju ne samo učenicima i nastavnicima, već i svim sportistima koji se takmiče u različitim opštinskim takmičenjima koja se tradicionalno održavaju u ovim školskim objektima.

Kompanija NIS do sada je u Žitištu putem programa „Zajednici zajedno“ realizovala 68 projekata u koje je uloženo 50 miliona dinara. U prethodnoj godini pored Osnovne škole „Sveti Sava“ podržan je i projekat Osnovne škole „Nikola Tesla“ u Banatskom Karađorđevu.

Ivana Petrić, predsednica opštine Žitište, istakla je značaj saradnje sa kompanijom NIS.

Foto: NIS

„Ponosni smo na sjajnu saradnju sa kompanijom NIS koja traje već 12 godina i na mnogobrojne projekte koji su realizovani zahvaljujući njihovim sredstvima. To su uglavnom projekti od značaja za javno zdravlje, socijalnu zaštitu, zaštitu životne sredine, ali i oblast kulture i sporta, i nadamo se i verujemo da će ova saradnja da traje i u budućnosti“, rekla je Ivana Petrić.

Ana Lojpur, predstavnica kompanije NIS, poželela je deci srećan i uspešan početak nove školske godine, da ih ove i u narednim godinama prate dobre ocene i da imaju lepe trenutke protkane prijateljstvom koje će pamtiti celog života.

„Deca su naša budućnost i od velikog je značaja da se ulaže u njihovo zdravlje, razvoj i obrazovanje. Želim vam da se i u narednom periodu dočekaju i isprate neke nove generaije i da se u ovim rekonstruisanim objektima iznedre neki novi šampioni“, rekla je Ana Lojpur.

Petar Bogunović, potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije i predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine istakao je zadovoljstvo što se danas nalazi u Žitištu, u Srednjem Banatu u kome Odbojkaški savez Srbije ima jako lepe uspomene, pre svega na plejadu odbojkaških stručnjaka 

oji su radeći u školama Srednjeg Banata iznedrili odbojkaške ikone poput braće Grbić, Maje Ognjenović i Jovane Brakočević.

Foto: NIS

„Kompanija NIS kao društveno odgovorna, čini mnogo počev od objekata, uslova, ali i kao partner Odbojkaškog saveza Srbije, a to je nešto što se stavlja u prvi plan. Sve ideje sprovode se na obostrano zadovoljstvo i očekujemo da će neko od ove dece sutra zaigrati u nekoj od nacionalnih selekcija i da će doneti našoj Srbiji sijaset medalja“, rekao je Bogunović.

Snežana Mijakić, direktorka Osnovne škole „Sveti Sava“, istakla je značaj donacije kompanije NIS koja je donela značajna unapređenja u radu škole i unapređenju nastavnog procesa. „Želim ovom prilikom da zahvalim kompaniji NIS i lokalnoj samoupravi na zalaganju za zdravije, bezbednije uslove za našu decu, kao i rad i život u školi“, rekla je Snežana Mijakić.

„Zajednici zajedno“ je vodeći program društvene odgovornosti kompanije NIS, osnovan 2009. godine. Sprovodi se u 13 partnerskih gradova i opština širom Srbije u kojima NIS obavlja najveći deo svojih poslovnih aktivnosti. Tokom 15 godina realizovano je 1136 projekata u koje je uloženo više od 1,7 milijardi dinara. Opština Žitište u programu „Zajednici zajedno“ učestvuje od 2012. godine.

Fokus ovogodišnjeg ciklusa programa „Zajednici zajedno“ je ulaganje u oblast obnovljivih izvora energije. S tim u vezi, NIS će u podršku projektima postavljanja solarnih panela za sopstvenu proizvodnju električne energije na objekte ustanova od javnog značaja u gradovima i opštinama obuhvaćenih Programom, uložiti 144,5 miliona dinara. Prijave na ovogodišnji konkurs traju do 13. septembra 2024. godine do 16 časova, a uslovi i propozicije konkursa objavljeni su na sajtu kompanije NIS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROCURIO ŠOLCOV PLAN ZA KRAJ RATA U UKRAJINI: Rusija zadržava okupirane teritorije? Ni Putin, ni Zelenski neće biti srećni