DETALJI NESREĆE U LESKOVAČKOJ ŠKOLI: Pao deo plafona učionice - Povređene dve učenice

I. M.

11. 09. 2024. u 13:54

PRILIKOM pada dela plafona učionice na drugom spratu leskovačke Gimnazije, koju koristi i Ekonomska škola „Đuka Dinić“, lakše su povređene dve učenice.

ДЕТАЉИ НЕСРЕЋЕ У ЛЕСКОВАЧКОЈ ШКОЛИ: Пао део плафона учионице - Повређене две ученице

foto: I.Mitić

Njima je pomoć ukazana u leskovačkoj Opštoj bolnici, a potom su upućene u niški Klinički centar kako bi ih pregledao dečji neurolog.

- Devojčice su pregledane od strane dežurnog neurologa, ali su zbog predostrožnosti upućene u Niš, jer je naš dečji neurolog na godišnjem odmoru, a praksa zahteva pregled od strane tog specijaliste. Urađena je kompletna dijagnostika. Na snimcima nema uočljivih povreda – kazao je dr Nebojša Dimitrijević, direktor leskovačke Opšte bolnice.

Deo plafona srušio se na odmoru, između drugog i trećeg časa, a prvu pomoć su devojčicama ukazali profesori Ekonomske škole. Odmah je pozvana i Hitna pomoć.

U školi kažu da je reč o učionici iznad koje je terasa, a da je do pada plafona došlo zbog velike kiše koja u Leskovcu neprestano pada duže od 48 časova. Hidroizolacija na terasi, kako je rečeno, nije obnavljana od kada je škola izgrađena. Učionica u kojoj je pao plafon, kao i učionica pored nje su odmah zatvorene, a o svemu je obaveštena i policija.

BONUS VIDEO:

ŽENA SAVREMENOG DOBA PRED IZAZOVIMA: Najrazličitijih faktori razaraju porodicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

METEOROLOZI NAJAVLJUJU KATASTROFU ZA EVROPU: Stiže olujni ćelijski oblak koji upija kišu - ovde moguća čak tri metra snega