AKCIJA BESPLATNIH PREVENTIVNIH PREGLEDA: U nedelju 15. septembra u svim zdravstvenim ustanovama od 08 do 17 časova

Novosti online

12. 09. 2024. u 16:03

AKCIJA besplatnih preventivnih zdravstvenih pregleda, koju u cilju prevencije i rane dijagnostike oboljenja realizuje Ministarstvo zdravlja, biće nastavljena u nedelju, 15.septembra, od 8 do 17 časova, u svim zdravstvenim ustanovama iz plana mreže, u našoj zemlji.

АКЦИЈА БЕСПЛАТНИХ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА: У недељу 15. септембра у свим здравственим установама од 08 до 17 часова

Foto: Opština Vračar

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja obave pregled endokrinologa i urade ultrazvuk štitaste žlezde. Dalje, građani će moći da urade i tumor markere: PSA (PSA) za muškarce, kao i CEA (CEA), CA19-9 (CA19-9) i AFP (Alpha Fetoprotein), izmere krvni pritisak, provere nivo šećera u krvi,  urade  EKG i provere kompletnu krvnu sliku u laboratorijama. 

Takođe, i ove nedelje će biti organizovani i sistematski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, a u pojedinim ustanovama biće organizovana i redovna vakcinacija dece, prema kalendaru .

I ovoga puta svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede.

Ministarstvo izražava zahvalnost svim građanima koji su protekle nedelje obavili preglede i poziva sve one koji do sada iz različitih razloga nisu bili u mogućnosti da obave preglede, da to ovoga puta, u interesu očuvanja sopstvenog zdravlja, urade u nekoj zdravstvenoj ustanovi.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji, sa detaljnom vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi, biće istaknuta na zvaničnoj internet stranici Ministarstva zdravlja http://www.zdravlje.gov.rs.

BONUS VIDEO: NOVA SALA U INSTITUTU ZA MAJKU I DETE: Urađeno više od 20 kardioloških intervencija kod naše dece

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIO VELIKU PREVARU ATP-a! Nisu ni sanjali da će ovo da se desi